Een feestelijk kapsel voor de feestdagen

Geschreven op 11 december 2023
Leestijd 3 minuten
Geschreven door gast blogger
gastblogster OpstapmetLisa
feestelijk kapsel

partnercontent

Tijdens de feestdagen wil je er graag op je allerbest uitzien. Mooie kleding, geweldige make-up en een feestelijk kapsel. Marloes, van Quinto kappers Bleiswijk geeft in haar blogs advies, hoe jij ervoor kan zorgen dat je met het allermooiste kapsel op het kerstfeest verschijnt.

Eten, kaarsjes, de kerstboom vol lampjes… Tijdens de feestdagen wil je alles ‘on fleek’ hebben. Dus ook je haar! Nu ben je natuurlijk bij ons altijd welkom om je een feestelijke coupe aan te meten. Maar als je daar geen tijd meer voor hebt, geef ik je graag een aantal tips om er zelf een kunstwerk van je kapsel te maken.

Een feestelijk kapsel: de verzorging

Alles begint met een goede verzorging. Zo kan je alvast het mooiste uit je haar halen dat het van nature al in zich heeft. Gebruik een goede conditioner en een maskertje op zijn tijd kan ook geen kwaad. Zeker in deze tijd van het jaar waarbij het koud is buiten en binnen de kachels staan te loeien.

Let wel op als je van plan bent om je haar op te steken of te krullen. Als je dan net je haar hebt gevoed met een conditioner is het wat zwaarder waardoor jouw kapsel kan instorten. Gebruik dan volume producten van een goed merk zoals de Pure Volume lijn van Maria Nila. Deze verzwaren het haar namelijk niet. Wanneer je gaat werken met hitte, zoals een föhn of stijl- of krultangen, gebruik dan een hittebeschermer, bijvoorbeeld de Cream Heat Spray of Quick Dry Heat Spray van Maria Nila. Zodra je haar goed droog is kan je beginnen. Bijvoorbeeld door in te vlechten.

feestelijk kapsel

Invlechten

Pak drie plukjes haar aan de haargrens boven het voorhoofd. Sla het rechter plukje over het middelste plukje heen dat die die net rechts zat, nu het middelste is. Sla nu het linker plukje over de middelste heen.

Dit proces herhaal je , maar iedere keer als je een pluk pakt van de zijkant, pak je er een nieuwe pluk bij van het haar dat nog ongebruikt los hangt. De plukken waarmee je vlecht worden dus steeds dikker. Als er geen haar meer los hangt kan je natuurlijk doorvlechten zoals je begon. Maar je kan er ook een elastiek in doen en een mooie knot van de staart maken.

feestelijk kapsel

Knot

Een lage knot is ook al chique zonder invlecht. Wat dan wel leuk is, is om aan beide kanten voor het oor een dun plukje los te laten hangen. Hier kan je om het af te maken nog een mooie krul in maken met de krultang.

Natuurlijk is het lastig om zoiets praktisch als invlechten, krullen of opsteken op papier uit te leggen.  Maar gelukkig zijn er op het internet volop filmpjes te vinden waarmee je inspiratie kan opdoen en stap voor stap uitgelegd krijgt hoe je een bepaald kapsel creëert. Ook wij geven je op het internet handige tips en tricks voor een prachtig kapsel. Kijk daarvoor eens op onze facebookpagina.

Hoe blijft je feestelijke kapsel mooi

Tot slot nog wat tips:

Gebruik een goede haarlak zodra jouw haar naar wens zit. Bijvoorbeeld Hot Shot van Touch. Als je wilt dat jouw kapsel heel lang en stevig blijft zitten kan je het beste de Extreme Spray van Maria Nila gebruiken. Eem gel of zachte wax waar je glitters (gewoon knutselglitters) overheen strooit geeft ook een super festive look!

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuw haar!

Marloes van Team Quinto Kappers

Feestelijk kapsel


Foto’s: Quinto Kappers en www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox