Lekker uit eten bij Wereldrestaurant Samen

Geschreven op 14 februari 2019
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Eten bij restaurant Samen

Eind 2018 opende Wereld restaurant Samen haar deuren op de Brasserskade in Den Haag. Een prachtig restaurant, ideaal gelegen langs de snelweg met eigen parkeerplaatsen. Ze werken volgens het all you can eat concept. Maar dan wel zo, dat alle keukens uit alle windstreken van de wereld vertegenwoordigd zijn. Genoeg redenen om dit restaurant eens zelf uit te proberen.

Eten voor ieder wat wils

Samen met mijn moeder en schoonzus zijn wij gezellig gaan eten bij Restaurant Samen. Bij binnenkomst werden wij direct heel hartelijk begroet. Ze werken bij Samen met een all-in prijs. Niet alleen het eten is all you can eat, maar ook je drankjes. Het was voor ons een beetje onwennig dat wij daardoor vooraf bij de kassa moesten afrekenen. De dame aan de kassa informeerde hoe lang wij verwachtten te blijven. Wij hebben het op 2,5 uur ingeschat en daarvoor afgerekend. Eigenaar Jason Hu stond ons vervolgens op te wachten om ons kort rond te leiden, uitleg te geven en ons naar onze tafel te brengen.

restaurant Samen overview

Het restaurant

Het restaurant is erg groot, maar doordat er verschillende hoeken, afscheidingen en hoge rugleuningen zijn geplaatst, ervaar je die massaliteit helemaal niet. Het lijken eigenlijk net allemaal kleine restaurantjes die samenkomen in het centrale deel bij de keukens en buffetten.

Naast de standaard tafels voor gezelschappen van 2 tot 6 gasten, hebben ze ook verschillende mooie tafels voor grote groepen. Grote ronde tafels, robuuste rechte tafels en zelfs een gigantische ovale tafel waar volgens mij makkelijk een gezelschap van 25 man aan plaats kan nemen.

Oosters buffet Samen

Een uitgebreid buffet met heerlijke gerechten

Nadat wij eerst even goed rond hebben gekeken vanaf onze plaatsen en een drankje hebben gedronken, zijn we richting het buffet gelopen. Deze is heel ruim opgesteld en er kan aan twee kanten volledig rond gelopen worden, waardoor je elkaar niet snel in de weg loopt. We hebben heerlijkheden gezien als soepen, voorgerechten met rosbief, vis, ham, brood en salades. Maar ook een heel buffet vol met allerlei verschillende soorten sushi.

En ook de toetjes vallen direct in het oog waardoor je er bewust van bent dat je jezelf niet helemaal vol moet eten want anders mis je al dat lekkers.

Aan het andere eiland staan de koks voor je klaar om ter plekke een heerlijk stuk vlees of vis voor je te bereiden. Hier heb ik ossenhaas, speklap, kip en biefstuk gezien, maar ook zeebaars, coquilles, gamba’s, zalm, sliptong en nog veel meer.

Om het hoekje staat een heel Europees buffet met gevulde champignons, courgette, boontjes, aardappelgratin en een groot aanbod bereid vlees. Iets verder was het Aziatische deel te vinden met verschillende oosterse gerechten en een wokgedeelte.

Vers bereid vlees en vis bij de live cooking

live cooking restaurant SamenHet is teveel om allemaal in een avond te proberen. Wij zijn begonnen met een klein voorgerechtje die wij zelf hebben samengesteld. Mijn moeder en ik kozen daarna voor een heerlijk bordje sushi en mijn schoonzus voor een heerlijk geurende sliptong.

Daarna ben ik zelf ook los gegaan op de vers bereide vis en heb ik gesmuld van de gamba’s en coquilles. Om het af te leren heb ik nog een klein bordje gemaakt van het Europese en Oosterse buffet. Gewoon om te proeven.

Toetjeshemel

Toetjes bij restaurant SamenToen werd het tijd voor bezinning. Even lekker zitten met een drankje om het eten te laten zakken om daarna vol los te gaan op het dessertbuffet. En wat een mooie en lekkere toetjes hebben we daar gevonden. We hadden alle drie ons bordje vol.

We hebben een gezellige avond gehad in een mooi en sfeervol restaurant met lekker eten. Zeker een aanrader om lekker te gaan eten en van alles wat te kunnen proeven. Wat ons betreft een geslaagde avond en we komen graag nog eens terug!

Tot snel!

Ester