Escapegame La Casa de Papel – ervaringen van de deelnemers: Peter en Yf

Geschreven op 2 november 2020
Leestijd 2 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Peter en Yf bij Escaperoom TIME

Eind augustus waren wij met een aantal van onze lezers uitgenodigd bij Escaperoom TIME in Utrecht voor de spannende escapegame La Casa de Papel! Nu zijn wij bij OpstapmetLisa groot fan van deze Netflix serie die inmiddels al aan haar 5e seizoen toe is en zitten wij lekker in het verhaal. Een aantal van onze gasten was nog niet bekend met deze serie, dus gingen zij volledig blanco het spel in.

In deze blogserie laten wij steeds een van de deelnemers aan het woord om te vertellen hoe zij deze escape game hebben ervaren waarin je met een combinatie van een kamer én een complete VR omgeving op zoek moet naar codes en tips om uiteindelijk de kluis te kraken.

Deze keer lees je de beleving van Peter en Yf.

Wat waren de verwachtingen van Peter en Yf vooraf? Yf: “Wij hadden nog nooit eerder een escaperoom gedaan en hadden dus allebei geen idee wat ons te wachten stond behalve de verhalen van vrienden.

escaperoom time Casa de Papel

Wat vonden Peter en Yf van het spel?

“Bij aankomst werden wij gastvrij ontvangen en konden we in de algemene ruimte nog even plaatsnemen met een kop koffie om op de rest van de groep te wachten. Uiteraard werden de regels rondom de Coronamaatregelen met ons doorgenomen en konden we daarna met zijn 8-en naar binnen.

Na een korte instructie begon de escape. Wij moesten even inkomen, want we waren ook nog helemaal niet bekend met de Netflix serie van La Casa de Papel, maar al snel was de competitie voelbaar. Wij bleken lekker ingespeeld op onze twee teamgenoten en hielden in onze ooghoeken ons tegenspelende team in de gaten.

De 2 teams waren zo fanatiek dat het tot de laatste minuut spannend was. Wat was dit een gaaf spel en waren we aan elkaar gewaagd! Peter en ik zijn inmiddels ook de serie op Netflix aan het kijken en zitten er gelijk lekker in. 🥰

#OpstapmetLisa” bedankt voor deze onwijs gave ervaring.”

Groetjes Peter en Yf