Eten op de heide bij Restaurant Tafelberg

Geschreven op 6 oktober 2017
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Restaurant Tafelberg Blaricum

Ik vind het altijd leuk om nieuwe plekjes te ontdekken. Nu was laatst mijn zwager jarig en vierde dat bij Restaurant Tafelberg. Ik was daar nog nooit eerder geweest maar was aangenaam verrast!

Wat een leuke plek is dat!

Restaurant Tafelberg van theehuis naar restaurant

Restaurant Tafelberg blijkt een begrip te zijn in Blaricum. Daar kwam ik al snel achter toen ik mij hier iets meer in verdiepte. Ze zijn ook gestart als theehuis, van daaruit doorgegroeid naar café, van daaruit naar restaurant en nu al sinds 2005 een heuse eet- en drinkgelegenheid.

Naast de heidevelden

De ligging van het restaurant is fantastisch. Je kan hier eten op de heide. Het ligt namelijk pal naast de uitgestrekte heidevelden. En we hadden geluk: het weer was prachtig en de heide kwam al voorzichtig in bloei. Je gaat het hekje door en je waant je al in een heel andere wereld.

Dat maakt het restaurant een prima uitvalsbasis na bijvoorbeeld een lange wandeling met de hond (want die is ook welkom) of na een ritje op de heide met je paard. Naast een normale fietsenstalling is er namelijk ook een paardenstalling.

Feesten en partijen

Ons bezoek aan restaurant tafelberg was voor een feestje. Hiervoor kan je er prima terecht. Naast de 200 zitplaatsen op het buitenterras zijn er ook meer dan voldoende plaatsen in het restaurant zelf.

Het is ook mogelijk een aparte ruimte te organiseren. Reserveren is wel aan te raden. Vooral in de zomer is het er erg druk. Je bruiloft vieren kan er ook, maar dan wel alleen doordeweeks.

Het restaurant

Ik zou zelf ook zeker eens een bezoek willen brengen aan het restaurant zelf. Het ziet er sfeervol modern uit en heeft een heel erg laagdrempelig en welkom karakter. Op de kaart vindt je lekkere en stevige gerechten als rib-eye, hamburgers en eendenborst.

Maar er is ook voldoende voor de visliefhebber zoals dorade, zalmterrine of de vis van de dag. De gerechten die ze serveren zijn naar eigen zeggen met verse en eerlijke producten bereid en ook met de vegetariërs en kleintjes wordt op de kaart rekening gehouden.

Kindvriendelijk

Vanwege de heide en het bos is het restaurant ook nog eens zeer geschikt voor kinderen. We hebben de kinderen in elk geval de hele middag niet gezien of gehoord. Wel kwamen ze terug onder de schrammen, takjes en blaadjes want ze hadden driftig hutten gebouwd.

Die hadden dus ook de tijd van hun leven!

Ook gezellig bij minder weer

Binnen is het ook erg gezellig. Laat je daarom niet weerhouden als het weer een beetje tegen zit. Als het koud maar droog  is, kun je prima de heide op en je daarna opwarmen met een warme chocolademelk! Wat wil een mens nog meer?

Tot snel,

Sonja