Even weg met een spannend, Scandinavisch boek

Geschreven op 31 maart 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa

We mogen wat het weer betreft niet klagen de laatste tijd, zelfs al zijn de tijden nu allesbehalve leuk. Des te meer een reden om jezelf even lekker te verliezen in een goed boek. Een Scandinavische thriller bijvoorbeeld! Er zijn weer een heleboel nieuwe boeken in dit genre bijgekomen, dus je hoeft je niet te vervelen. En gemakkelijk: je kan ze meteen bestellen bij Paagman. Je hoeft de deur er niet eens voor uit! Het kan wel wat langer duren voor je je boek in huis hebt vanwege het coronavirus.

De boeken van Lina Bengtsdotter

Lezen spannend

Lina Bengtsdotter heeft niet één boek maar al twee boeken geschreven in de Charlie Lager serie. Het eerste boek, de vrouw die terug moest, zuigt je meteen mee in het leven van de hoofdpersoon. Charlie Lager moet, na de verdwijning van een 17-jarig meisje, weer terugkeren naar haar ouderlijk dorp. En dat is niet gemakkelijk! Stukje bij beetje leer je haar achtergrond kennen terwijl het onderzoek in volle gang is. Ook het tweede boek, de kinderen die het bos in gingen, is een echte aanrader! Laat er hier maar veel meer van komen!

Horst Enger – Nulpunt

In het boek Nulpunt is niet geschreven door één, maar door maar liefst twee schrijvers. Jørn Lier Horst is met name bekend van zijn Wisting kwartet: Rode Sneeuw, De Kluizenaar, Jachthonden en Dwaalspoor. Er is trouwens ook een leuke Netflix serie van gemaakt! Thomas Enger heeft een serie geschreven over Henning Juul. Zijn boeken zijn: Schijndood & Fantoompijn (omnibus), Bloedmist & Familiewapen (omnibus) en Doodsteek. Nu slaan in het boek Nulpunt deze Noorse topschrijvers de handen ineen! Dat belooft alleen maar veel goeds.

Ragnar Jonasson – Sneeuwblind

Het boek Sneeuwblind speelt zich af in IJsland. Kersverse agent Ari Thor begint zijn baan als politieagent in dit idyllische plaatsje waar niemand zijn deur op slot hoeft te doen. Maar het veilige gevoel van het dorpje is snel voorbij wanneer er een bloedende, bewusteloze vrouw in de sneeuw wordt gevonden en een schrijver onder verdachte omstandigheden de dood vindt. Een beklemmende thriller voor vele uurtjes leesplezier!

Kim Faber & Janni Pedersen – Winterland

Thuis lezen

Winterland is een spannend boek van het begin tot het eind! Martin Junker wordt na een fout vanuit Kopenhagen naar een klein, saai stadje gestuurd. Zijn taak is de rust rond een asielzoekerscentrum te bewaren. Zijn voormalige partner in Kopenhagen krijgt een geweldige zaak in zijn schoenen geschoven. Dit is natuurlijk niet leuk voor Junker. Maar wanneer hij een moord op zijn bureau krijgt die banden lijkt te hebben met de zaak van zijn voormalig partner, wordt het toch weer leuk! Zeker een aanrader!

Jussi Adler-Olsen – Serie Q

Ook deze boekenserie is heerlijk om te lezen en vier delen ervan zijn terug te vinden op Netflix. Er zijn inmiddels 8 boeken van verschenen: De vrouw in de kooi, de fazantenmoordenaars, de noodkreet in de fles, dossier 64, het marco-effect, de grenzeloze, selfies en slachtoffer 2117. Agent Carl Mørk wordt “verbannen” naar de afdeling Cold Cases, waar hij samen met een collega oude dossiers moet archiveren. Maar elke keer gebeurt er iets dat verband houdt met een cold case en weten de mannen dit op te lossen. Heel spannend!

Wil je op de hoogte blijven blijven van onze laatste tips, blogs en winacties? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief!