Feelgoodbox, hét 5-gangen thuismenu van Rotterdam

Geschreven op 4 mei 2020
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Destino-feelgoodbox

Onlangs is er in Rotterdam een nieuw initiatief gelanceerd; de Feelgoodbox.

Deze box kan op donderdag, vrijdag en zaterdag worden bestelt en bevat een 5-gangen menu, bestaande uit 7 kleine gerechten. Daarbij ontvang je ook nog eens een cadeaubox t.w.v. €50,- met diverse producten van lokale winkeliers van het Oude Noorden in Rotterdam.

Waar komt deze box opeens vandaan? En wie zijn de initiatiefnemers?

De box is ontwikkeld en tot stand gebracht door de twee Rotterdamse restaurant eigenaren, Reinbert Steep van Destino en Marcel Jonkman van Brasserie Uit ’t Zuiden. We stellen ze graag aan je voor.

Brasserie uit ’t Zuiden

Marcel Jonkman is sinds 2018 eigenaar van Brasserie Uit ’t Zuiden. Marcel komt oorspronkelijk uit Haarlem, maar de liefde heeft hem naar Rotterdam gebracht. Vroeger was Marcel werkzaam in het bedrijfsleven, waarvoor hij veel op reis was. ‘Door het vele reizen is mijn liefde voor eten en koken begonnen. En zo ook de droom om de Brasserie te beginnen. Ik reed langs het leegstaande pand aan de Noordsingel 121,  en werd verliefd op het pand. Ik heb direct de stoute schoenen aangetrokken en heb de verhuurder gebeld. Twee weken later stond ik te schilderen en werd Brasserie Uit `t Zuiden een feit.’

Destino

Tapas Restaurant Destino op de Zaagmolenkade is al jaren een begrip in Rotterdam. In 2019 heeft eigenaar Reinbert het restaurant overgenomen. Reinbert was ooit leraar, maar heeft er op een gegeven moment voor gekozen om zich om te laten scholen tot kok. Zo is hij ook vijf jaar geleden bij Destino in de keuken terecht gekomen. ‘Ik wilde écht leren koken. Bovendien vind ik het heel erg leuk om te zien hoe mensen, net als ik, heerlijk kunnen genieten van het eten bij Destino.’

Reinbert is een Rotterdammer in hart en nieren. ‘Wat mij Rotterdammer maakt? Het is een gevoel! Ik ben trots op onze mooie stad als ik bijvoorbeeld over de Maasboulevard de stad binnen kom rijden. Je kijkt dan uit over de rivier met z’n bruggen, het Noordereiland en op beide oevers de indrukwekkende bebouwing. Prachtig. Ook de Rotterdamse taal laat mijn hart sneller kloppen.’

Zo draagt hij zijn stad, haar inwoners én ondernemers een warm hart toe. Zo is ook het idee van de feelgoodbox ontstaan en het initiatief om hier meer Rotterdamse ondernemingen in te betrekken.

Marcel Jonkman en Reinbert Sneep
Marcel Jonkman en Reinbert Sneep

Het ontstaan van de feelgoodbox

Door de coronacrisis hebben zowel Destino als Uit ’t Zuiden hun deuren moeten sluiten. Beide restaurants hebben het verwennen van hun gasten hoog in het vaandel staan. Dit doen zij met lekkere gerechten van verse producten, een gastheer zijn, een fijne ambiance creëren om als beloning een glimlach te ontvangen van hun gasten. Een afhaal/bezorg service is wat de heren betreft een totaal andere tak van sport waar je niet de gastheer kan zijn die ze willen en waarmee je niet de ambiance kan geven zoals je dat doet in de zaak.

Destino en Brasserie uit het Zuiden zijn beiden te vinden in het Oude Noorden op een steenworp afstand van elkaar, waardoor Marcel en Reinbert al voor de coronacrisis bekenden van elkaar waren. ‘Er zitten echt heel veel, hele leuke restaurants in de buurt die wat mij betreft niet onderdoen voor de etablissementen aan de Witte De Withstraat. Ik wil het bewustzijn creëren dat als je echt leuk wilt eten, je in het Oude Noorden moet zijn.’ Aldus Reinbert

De mannen hadden voor de coronacrisis met elkaar van gedachten gewisseld om iets met elkaar of zelfs andere restaurants uit het Oude Noorden te doen. Nu de deuren van alle restaurants dicht moesten, bedachten de heren een concept waarmee ze hun gasten alsnog kunnen laten genieten en trakteren op een glimlach. Zo is de feelgoodbox.nl geboren; een Feelgoodbox met een 5-gangendiner, mét een gratis cadeaubox die verschillende producten van lokale ondernemers bevat.

Restaurant Destino & Brasserie Uit `t Zuiden zijn de initiatiefnemers en werken samen met sponsoren. Dit zijn onder andere Brouwerij Noordt, Wildhandel Treuren, Giraffe Coffee, Olala Chocola, IJssalon Koen, Smaak Mag magazine, Mamaloves en Chateautjes.

Laat je verwennen met de Feelgoodbox

De Feelgoodbox is een 5-gangen maaltijdbox voor tenminste twee personen. ‘De box bestaat uit 7 gerechten waarvan 2 voor-, 3 hoofd- en 2 nagerechten, die door ons beide zijn voorbereid.’ Bij bestelling van de box ontvangt de gast een feelgood giftbox ter waarde van €50,- met geschenken die beschikbaar zijn gesteld door leveranciers van beide restaurants, plaatselijke ondernemers en online partners. ‘Zo zit er onder andere een bos bloemen, een tijdschrift, een flesje prosecco en zoetigheid in. We gaan niet alles verklappen, want het zijn tenslotte cadeautjes.’

Ons doel is om mensen niet alleen te verwennen met een mooie maaltijd, maar ze ook te trakteren op een glimlach. De opzet is dat mensen zich verwend voelen, een beetje het gevoel van het uitpakken van een kerstpakket. We starten ons initiatief met 100 boxen in het weekend van 7, 8 en 9 mei en we hopen dat het succesvol wordt.’ Bestel nu je feelgoodbox via feelgoodbox.nl.

Zijn er bedrijven die hun product onder de aandacht willen brengen? Neem contact op met de heren via de site www.feelgoodbox.nl en laat je gegevens achter. Zij nemen dan direct contact met je op. De Feelgoodbox heeft een Limited Edition dus bij bestelling moet men niet te lang wachten.