De leukste gezinsuitjes in Nederland

Geschreven op 1 juli 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Gezinsuitjes

De zomervakantie komt er aan. En veel van ons hebben ervoor gekozen om de vakantie in eigen land door te brengen. De ene heeft een leuke camping, hotel of bungalowpark gevonden en de ander viert de vakantie thuis.

Of je nu vanuit een vakantieplek of vanuit huis vakantie viert, in beide gevallen is het leuk om er af en toe een dagje op uit te gaan of met elkaar een leuke activiteit te doen. En in Nederland is en genoeg te doen. Lekker wandelen, picknicken, naar het strand, een pretpark, dierentuin, noem maar op. Eigenlijk teveel om op te noemen waardoor je al snel verzand in keuzestress. Daarom hebben wij een overzicht voor je gemaakt met verschillende leuke gezinsuitjes om jou inspiratie te geven voor deze zomer!

Naar het strand

Als het mooi weer is, kan je heerlijk vertoeven op het strand. Nederlands heeft een kustlijn van meer dan 450 kilometer, dus ruimte zat om lekker een dag op het strand door te brengen. In onze blogserie de leukste strandtenten van 2020  en het blog een dagje strand in eigen land, hebben wij al verschillende stukken Nederlandse kust voor je beschreven. En in het blog de leukste kindvriendelijke strandtenten lees je waar je prima kans vertoeven met het hele gezin!

familie op het strand

Lekker actief

Ben je op zoek naar wat actie? Kijk dan eens in ons blog de leukste klimparken van Nederland. Maar je kan natuurlijk ook gezellig met het hele gezin gaan fietsen of wandelen. Met de prachtige natuur in ons land, zijn er ook prachtige plekken om er op uit te gaan. In de blogserie wandelen en fietsen in… vind je volop tips over de mooiste routes die je kan volgen door de natuur of de knusse dorpen die ons land rijk is.

klimpark

Het water op

Zeker in deze gekke Coronatijd is het water een van de meest favoriete plekken van Nederland. Want op een bootje met je eigen gezin, kan je prima afstand houden van andere mensen. En Nederland heeft water zat. Zo geven wij in het blog lekker het water op verschillende tips waar je een sloep kan huren en kan geniet van een dag op het water.

Gezin in sloep

Maar gelukkig mogen we ook weer georganiseerd varen. Want niet iedereen durft het zelf aan om achter het roer te staan. Dus kies je liever voor een rondvaart, mag dit gelukkig ook weer! Zo biedt de Markenexpress, die vaart tussen het prachtige Marken en Volendam verschillende arrangementen die erg leuk zijn voor een gezinsuitje. Check wel even goed de website want er is een aangepaste dienstregeling en verschillende veiligheidsmaatregelen.

Bezoek een museum

Wil je jouw gezinsuitje een educatief karakter geven? Breng dan een bezoek aan het museum. Villa Zebra in Rotterdam is een prachtig kindermuseum, maar ook het Gevangenismuseum in Veenhuizen en het Openluchtmuseum in Arnhem zijn superleuk voor het hele gezin. En wat dacht je van Archeon in Alphen aan den Rijn. Wil je een overzicht van musea door het hele land? In ons e-book de leukste musea en theater geven wij onze tips heel handig per provincie!

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor leuke activiteiten? Wij hebben onlangs een heel e-book geschreven over de leukste activiteiten in Nederland. Hier vertellen wij je per provincie wat er allemaal voor leuks, moois en leerzaams te doen is. Je download het e-book hier!

e-booke Leukste activiteiten van Nederland