8 haartrends voor de winter

Geschreven op 25 oktober 2023
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Haartrends winter

partnercontent

Ieder seizoen worden er weer nieuwe trends gelanceerd op het gebied van mode, kleur en kapsels. Om de trends bij te kunnen houden, kijken ook de kappers bij Quinto naar de haarcreaties die worden getoond tijdens de verschillende fashion weeks die op verschillende plekken in de wereld worden georganiseerd. De belangrijkste trends die zij daar hebben gezien, hebben ze voor je verzameld in dit blog. Wellicht geeft het jou inspiratie voor een leuk nieuw kapsel wanneer jij weet bij de in de stoel zit.

Lekker kort

Voor de korte kapsels is het pixie kapsel dé trend van dit seizoen. Een kort kapsel dat aan de achterkant en zijkant kort is en iets langer aan de bovenkant, maar dan wel weer met een zeer korte pony. Zo heb je een lekker fris en pittig koppie.

haartrend kort koppie

Lekker veel volume

Heb jij lang haar en draag je het liefste je haar los? Laat het dan deze winter lekker wapperen. Want vol, volume en nog eens volume is de trend van dit seizoen. Om zoveel mogelijk volume in je haar te krijgen knippen wij het voor je in veel laagjes. En om pluis te voorkomen en het er gezond en glanzend uit te laten zien helpen wij je graag met advies welke haarverzorgingsproducten jouw haar nodig heeft.

Zijscheiding

Waar het afgelopen seizoen de middenscheiding nog hip was, is de trend nu om je haar in een losse zijscheiding te stylen. Combineer jouw volumineuze coupe met een zijscheiding en je loopt er helemaal volgens de laatste trends bij. Heb je last van plukjes die niet de kant opgaan die je wilt? Gebruik dan een verzorgende haar olie of laat ons adviseren welke stylingproducten doen wat jij wilt, maar je haar niet vet laten ogen.

zijscheiding

Wolfcut

Ga naar TikTok, zoek eens op #wolfcut en je weet niet wat je ziet. Stoere dames die hun haar in een hoge staart binden om de staart vervolgens met een botte keukenschaar af te knippen. Ja echt!! Dit is een echte trend. Wanneer het goed gebeurd krijg je hiermee een chique, stoer Billie Eilish-achtig kapsel. Zoals je begrijpt zullen wij niet zo snel adviseren om deze trend zelf over te nemen. Maar wij kunnen je wel aan een dergelijk eindresultaat helpen. Een kapsel met veel textuur, een korte voorkant en een langere achterkant. Bij dit kapsel draait alles om het volume, de textuur en de lagen, dus alle hierboven genoemde trends in één kapsel. Hoeveel hipper wil je het hebben?

Strak in een paardenstaart

De paardenstaart is weer in! Maar dan wel de strakke paardenstaart. In tutorials op Instagram vind je veel uitleg over hoe je een goede hoge staart moet maken, die er vol uitziet en ook nog eens goed blijft zitten. Maar tijdens de show op de verschillende fashion weeks, zagen we vooral de lage paardenstaart.  

haartrend paardenstaart

Vlechten

Vlechten zijn echt niet meer alleen voor kleine meisjes. Er vlechten zijn in de meest mogelijke varianten helemaal hot. Je kan je op Instagram helemaal vergapen aan de meest prachtige varianten met bijbehorende tutorials. Maar als jij na de eerste drie slagen, net als de meesten van ons, kramp in je armen krijgt, kunnen wij je helpen. Wij maken met alle liefde en prachtige vlecht in je haar, in de stijl die jij wilt. Zo loop jij er helemaal hip en fashionable bij.

Speldjes

Ben jij niet van de vlechten, vind je het gedoe om je haar uitgebreid te föhnen en stylen voor de juiste coupe? Ga dan lekker los met speldjes. Speldjes zijn helemaal in deze winter en het mooie is, wanneer jij een bad hairday hebt, bieden deze speldjes dé oplossing. Ieder combinatie is mogelijk dus maak het zo gek en vrolijk als jij zelf wilt.

haartrends

Haarband

Voor de echt luie fashionista is een haarband een echte uitkomst. Een haarband is veelzijdig, past bij ieder kapsel, lang, kort, stijl, krullend het kan altijd. En je kan jouw haarband afstemmen op jouw kleding waardoor je er een echt fashionstatement mee maakt.

Wil jij jezelf een nieuw kapsel aan laten met en wil je advies over een coupe die volgens de laatste trends is én goed bij je gezicht staat? De haarprofessionals van Quinto helpen je graag! Maak een afspraak bij Quinto kappers voor een professioneel advies met aandacht voor jouw haar.


Credits foto’s: Quinto kappers en canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox