Een heerlijk herfstmenu bij de beste restaurants

Geschreven op 5 november 2021
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
herfstmenu

We zitten midden in de herfst. In de betere restaurants weer tijd voor een heerlijk herfstmenu vol paddenstoelen, pompoenen en peren. Je vindt hier een overzicht van de heerlijke herfstmenu’s die een aantal van onze favoriete restaurants de komende tijd serveren.

Restaurant Destino – Rotterdam

Spaans restaurant Destino heeft in de laatste maanden van het jaar een aantal heerlijke seizoensgerechten op de kaart staan. Wat denk je bijvoorbeeld van geroosterde aardpeer met geroosterde artisjok en crème van pastinaak? Of geroosterde pompoen met kastanje, granaatappel en beyuco, gestoofde iberico wang, roulleaux van eend of auberginebeigets?

De menukaart van Destino bestaat vooral uit seizoensgebonden tapas. Met natuurlijk een aantal all-time favorites, aangevuld met een ruim assortiment dagelijks wisselende tapas buiten de kaart om. Dus laat je verrassen en geniet van de heerlijkste tapasgerechten samengesteld uit dagverse producten. Bekijk hier de hele menukaart.

Herfstmenu Destino Rotterdam

Restaurant 1397 – Bergen op Zoom

Een aantal weken terug mochten wij zelf genieten van de heerlijke gerechten uit het verrassingsmenu van Restaurant 1397 in Bergen op Zoom. De menukaart is zorgvuldig samengesteld door chef-kok Torben Bouterse en zijn team. De gerechten worden bereid met voornamelijk lokale producten uit Bergen op Zoom en wisselt met de seizoenen mee zodat ze de mooiste producten van ieder seizoen kunnen aanbieden. Zo ook op deze najaarskaart vol met verrassende heerlijkheden.

najaarsmenu bij Restaurant 1397

Brasserie uit ’t Zuiden – Rotterdam

Aan de Rotterdamse Noordsingel geniet je ook in het najaar van heerlijkheden uit het Zuiden. Wat dacht je van een heerlijke stoofschotel van Maastrichts zuurvlees of een Tam Konijnenbout om je van binnenuit mee te verwarmen? En wat dacht je van een warme soufflé met chocoladevulling of een kaasplankje om het culinaire comfortfoodgevoel helemaal mee af te maken? Bekijk de hele kaart hier.

Brasserie uit 't Zuiden

De Open Keuken – Hilversum

Ben jij al bekend met Restaurant Proeverij De Open Keuken? Je krijgt hier het sfeervolle en warme gevoel alsof je met vrienden aan de keukentafel zit, terwijl vanuit de open keuken heerlijke proeverijen voor je worden bereid. Je kan hier kiezen voor minigerechten die je met elkaar kan delen, of normale porties die je lekker voor jezelf kan houden. In november staat de keuken in het teken van de Stoere Steakweken. Een verfijnd stukje entrecote of tournedos waarmee je extra geniet van de herfstige smaken van dit jaargetijde.

Entrecote herfstgerecht

Restaurant BAK – Amsterdam

Een nieuwe ontdekking voor ons, maar eentje die wij zeker snel willen uitproberen is BAK in Amsterdam. Een restaurant waar gewerkt wordt met hoogwaardige producten waarmee heerlijke fine dining gerechten worden samengesteld. Ze werken met vis van duurzame visserij, vlees van lokale producenten en met de beste groenten van gepassioneerde boeren en zijn te vinden in de Amsterdamse houtovens op de 3e verdieping van pakhuis Het Veem.

 


Credits foto’s: www.canva.com en eigen materiaal restaurants

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen in combinatie met partnercontent. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.