Het Italië evenement 2022

Geschreven op 25 mei 2022
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Italie evenement

In het weekend van 20 tot en met 22 mei was het Italië Evenement er weer! Dit evenement is al bijna 20 jaar het grootste Italiaanse evenement in de Benelux. De locatie is ook fantastisch: het wordt namelijk gehouden in de kasteeltuinen van Kasteel de Haar! Sonja bezocht dit evenement met haar partner op zaterdag 21 mei en ze vertelt je er graag over!

Italie evenement 6 klein

Erg populair

Dit was het eerste jaar sinds Corona dat er geen speciale regels en maatregelen golden rondom het evenement. Fijn! Maar dat betekende wel dat het “gezellig druk” was bij het Italië Evenement. We konden de auto parkeren op een weiland in de buurt van het kasteel. Dat ging allemaal voorspoedig. Maar toen zagen we de rij om binnen te komen. Die was echt enorm! We hebben er 40 minuten over gedaan om het terrein op te komen, ondanks eerder online gekochte tickets. Misschien lag het aan onze aankomsttijd (rond 12 uur). Eerder of later binnenkomen is denk ik wel een aanrader.

Italie Evenement klein 1

Goed verspreid

Toen we de rij zagen om binnen te komen werden we wel een beetje zenuwachtig. Al deze mensen zouden dus op het terrein rondlopen samen met de mensen die er al waren. Ook achter ons was een behoorlijke rij ontstaan, dus we vreesden voor grote drukte. Dit was eigenlijk ons eerste grote evenement sinds Corona, dus echt gewend aan grote groepen mensen zijn we niet meer. Maar, het kasteelterrein is zo groot, dat je eigenlijk helemaal niet merkt dat het zo druk is. Ja, de eerste kraampjes waren druk, maar verderop kon je eigenlijk al op je gemak rondkijken. Prima te doen dus!

Italie evenement kraam klein

Italiaanse producten

Mijn vriend was nog niet eerder bij het Italië Evenement geweest en wist dus niet goed wat hij kon verwachten. Misschien miste hij daarom de vakantie-aanbieders richting de verschillende Italiaanse regio’s ook. Maar het Italië Evenement draait vooral om lekker eten en drinken. Smaak & Stijl was het thema dan ook! En daar zijn genoeg kraampjes van te vinden! Je kan wijn en limoncello proeven, hapjes uitproberen en genieten van heerlijke Italiaanse live muziek. Er lopen soms zelfs muzikanten tussen het publiek door die aan verschillende mensen odes brengen. Superleuk! En er waren kraampjes met kleding, tassen, schoenen, noem maar op!

Italie 5

Mooie auto’s

Ja, bij Italië horen ook mooie auto’s. Omdat het Italië Evenement gesponsord wordt door verschillende automerken vind je die ook terug op het terrein. Als je met kinderen naar het evenement gaat, is dit een leuk onderdeel. Erg veel activiteiten voor kinderen hebben we niet gezien dit jaar. Wel was er de mogelijkheid om glitterfiguren op je gezicht te laten schminken, er was een luchtkussen in de vorm van een kasteel en in het water lagen van die grote ballen waar kinderen in konden. Er liepen overigens wel veel kinderen rond op het terrein, dus misschien hebben wij het gemist.

Italie evenement 2022 klein

Lekker Italiaans lunchen

Je kan het Italië Evenement natuurlijk niet bezoeken zonder lekkere Italiaanse lunch te nemen. Wij kozen voor pizza, maar er zijn genoeg andere opties. Lekkere broodjes, anti pasti schotels, pasta’s noem maar op! Alles was mogelijk. Lekker glaasje vino erbij en je lunch is compleet.


Credits foto’s: OpstapmetLisa 

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox