Wat te doen tijdens Hemelvaartsdag

Geschreven op 9 april 2023
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Tips voor Hemelvaartsdag

Donderdag 9 mei is het Hemelvaartdag. Dat is voor veel mensen een vrije dag. Ben je de vrijdag erna ook vrij, dan heb je een lekker lang weekend! Nederlandse campings en bungalowparken worden jaarlijks druk bezocht tijdens dit lange weekend.

Hemelvaartsdag staat vanuit het Christendom in het teken van de herdenking dat Jezus Christus is vertrokken naar zijn vader in de hemel, God. Vanuit de godsdienst gaat Hemelvaart over hoop en samen zijn. Traditioneel wordt er dan ook veel samen gegeten en op pad gegaan. Wij gingen voor je op zoek naar leuke uitjes tijdens Hemelvaartsdag. Je leest ze hier.

Hemelvaartsdag

Picknicken

Hopelijk zijn de weersvooruitzichten hoopvol en met een beetje geluk is het droog en hebben we een zonnetje. Ga dan lekker picknicken. In ons blog Leuk picknicken op de leukste picknickplekken geven wij je verschillende tips. Kijk meteen ook naar de blog over lekkere dingen voor in de picknickmand. Snel te maken en toch heel lekker!

En in Apeldoorn helpt restaurant SOAP je deze Hemelvaartsdag helemaal goed op weg. Zij bieden je niet alleen een heerlijk gevulde picknickmand, maar ook nog eens een fantastische picknickplek. Het concept is (en blijft) simpel. Je bestelt online bij SOAP in Apeldoorn een door de chef samengestelde picknickmand die je op 26 mei (Hemelvaartsdag) vanaf 13:00 uur bij ze op kan halen. Je zoekt een fijn plekje uit in de prachtige picknicktuin en zij doen de rest. Daarnaast is de Picknicktuin 100% kids-proof! SOAP zorgt voor diverse kinderactiviteiten zoals springkussens en Oudhollandse spelletjes en bij tropische temperaturen zorgen we voor sproeiers en extra veel (water)pret.

Hemelvaartsdag

Bezoek een kasteel

Een kasteel bezoeken is altijd leuk, maar helemaal tijdens Hemelvaart. In het blog Leuk dagje uit: bezoek een kasteel heeft Sonja kastelen door het hele land uitgelicht met tips wat er te doen en te zien is. Zoals Slot Loevestein, Kasteel Heeswijk, Kasteel Hoensbroek en het Muiderslot.

Deze Hemelvaart kan je er met het hele gezin op uit bij Kasteel Cannenburch in Vaassen. Hier organiseren ze namelijk de hele maand mei dagelijks tussen 11:00 en 15:00 een lentespeurtocht. Fluit mee met de vogels, ontdek wat groeit en bloeit in de moestuin en het park en voel de eerste zonnestralen op je huid. Ga aan de slag met de opdrachten in deze speurtocht en leer van alles over het park en zijn bewoners. Je gebruikt je visnet als knapzak en voor het uitvoeren van je opdrachten. Onderweg kun je even uitrusten op een bankje en iets lekkers eten of drinken uit je visnetje. En het leuke is, je mag deze meenemen naar huis! De kosten zijn € 4,- en kaarten zijn te koop in de Landwinkel. Kijk voor meer informatie op: Kasteel Cannenburch. 

Hemelvaartsdag

Er op uit op de fiets

Ga er lekker op uit met het gezin op de fiets. In de blogserie Fietsen, wandelen en meer in Nederland geven wij per provincie tips over de leukste en mooiste fietsroutes. Lekker uitdagend voor de sportievelingen onder ons, relaxed voor de wat minder fanatieke fietser, en kort maar leuk voor de allerkleintje fietsers van Nederland. Zeker nu de terrassen weer open zijn is het erg leuk om een mooie fietsroute te nemen en tussendoor te genieten van een drankje of een complete lunch op een van de fijne terrassen in ons land.

Via de organisatie Happen & Trappen kan je zelfs complete culinaire fietstochten reserveren. Selecteer op de website happenentrappen.nl de regio van jouw keuze en je krijgt meerdere leuke en lekkere routes voorgesteld. Je start de dag met een kop koffie en gebak, fiets naar het voorgerecht toe, gaat daarna op naar een heerlijk tussengerecht om door te fietsen naar een smakelijk hoofdgerecht om vervolgens de route af te sluiten met de laatste tussenstop voor het dessert.

Hemelvaartsdag

Ben je meer cultureel ingesteld en op zoek naar fietsroutes met een verhaal? Boek dan een fietstour met gids via Baja Bikes. De fietstours worden in 19 Nederlandse steden aangeboden, waaronder veel provinciale hoofdsteden, maar ook bijvoorbeeld Delft, Alkmaar, Eindhoven, Volendam en Nijmegen. Ga voor de hoogtepunten van een stad of kies voor het avontuur en wijk juist van de gebaande paden af. Onder begeleiding van de lokale gids beleef de stad vanuit de kern en ontdek je hoe de locals het leven van de stad ervaren en waar zij zich het liefst begeven. Natuurlijk krijg je tijdens de tour tips waar je het beste kan gaan lunchen, dineren of leuk kan shoppen. Reserveer jouw fietsroute met gids op www.bajabikes.eu


Credits foto’s: www.canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen in combinatie met een aantal van onze partners. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.