Inspiratie voor de leukste uitjes met de kids

Geschreven op 24 oktober 2023
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Uitjes met kinderen Canva

Wil je graag wat leuks doen met de kids, maar heb je werkelijk geen idee wat je zou moeten doen? Dan zit je hier goed! Wij hebben namelijk de leukste tips en uitjes voor je, zodat zowel jij als je kinderen zich niet hoeven te vervelen. Vooral tijdens de vakantieperiode is het voor veel ouders een uitdaging om iets te verzinnen waarmee ze de kinderen de hele tijd weten te vermaken. Omdat het ook geen optie is om iedere dag naar een dierentuin, pretpark of ander soortgelijke plek te gaan, hebben wij een aantal leuke ideeën, die niet per se geld hoeven te kosten. Dus kun jij wel wat inspiratie gebruiken, kijk dan hier voor de leukste uitjes met kinderen en verras je kinderen met een dagje weg om nooit te vergeten!

Maak een boswandeling met de kids

Welk kind vindt het nu niet leuk om gezellig met zijn of haar ouders naar het bos te gaan en daar te kunnen ravotten samen met de ouders? Vooral tijdens de herfst, waarin de bomen langzaam hun bladeren verliezen en de eikels en kastanjes van de bomen vallen, is het juist leuk om een flinke tas mee te nemen en zo veel mogelijk te verzamelen. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld thuis samen een mooie herfsttafel maken of een spin met een kastanje en tandenstokers. Het leuke aan een wandeling in het bos, is dat je je kinderen ook direct een stukje kunt bijleren over hoe de natuur werkt.

Boswandeling Canva

Ga terug de geschiedenis in

De meeste kinderen die het woord geschiedenis horen, denken meteen aan de vaak saaie lessen op school. Toch is de geschiedenis niet alleen ontzettend leerzaam, maar ook leuk. Hoe gaaf is het om bijvoorbeeld samen met je kinderen naar een paleis of kasteel te gaan, waar ze kunnen zien hoe het er vroeger eigenlijk allemaal aan toe ging. Zo is bijvoorbeeld Paleis ‘t Loo voor een groot deel toegankelijk voor bezoekers en zijn er daarnaast nog wel veel meer soortgelijke mogelijkheden waar je op een leuke, maar toch leerzame manier je kinderen wat van vroeger bij kunt brengen. Wat veel kinderen zich vaak niet realiseren, is dat de geschiedenis ervoor heeft gezorgd dat we leven zoals we dat nu doen.

Paleis 't Loo Canva

Ga voor avontuur

Wat is er nu leuker dan op avontuur te gaan met je kinderen. Niet alleen ouders vinden dit leuk, maar de kinderen natuurlijk ook. Zo kun je kiezen voor een middagje naar het klimbos, waar ze zich helemaal uit kunnen leven, maar is een escaperoom bijvoorbeeld ook leuk om ervoor te zorgen dat ze die grijze massa eens flink aan het werk moeten zetten. Omdat niet iedere activiteit geschikt is voor alle leeftijden, is het wel verstandig dit vooraf even goed uit te zoeken. Het is namelijk vervelend dat je straks bijvoorbeeld met je kinderen bij het klimbos aankomt en ze niet voldoen aan de minimale leeftijd of lengte. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven, maar is het wel handig dit vooraf even te checken. Zo voorkom je dat je je kinderen teleur moet stellen.

klimpark Canva


Credits foto’s: Canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox