Kookles voor kinderen: Kenny Koken!

Geschreven op 1 maart 2018
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Kenny Koken Van der Valk

Op een koude vrijdagavond in februari zijn we met de kinderen naar Van der Valk Nootdorp geweest. En niet alleen om te eten, maar voor Kenny Koken!

Zelf doen met Kenny Koken

Elke vrijdagavond opent Van der Valk Nootdorp haar deuren voor aspirant koks in de leeftijd van 3 tot 12 jaar. Met het Kenny Koken Kinderkookprogramma leren de koks de kinderen op een speelse manier de basisbeginselen van het koken. Natuurlijk krijgen ze eerst een echt schort om en een koksmuts op. De ouders kunnen heerlijk ontspannen genieten van het à la carte menu. Zo heeft iedereen het naar zijn zin. Wat een fijne avond uit!

Wat kan je verwachten?

Naast de veel te aantrekkelijke chocoladefontein kunnen kinderen zelf pizza maken. Ze mogen zelf het deeg rollen en kiezen wat ze erop willen. De koks zorgen er vervolgens voor dat de pizza’s de oven ingaan en dat ze weer bij de juiste kleine koks terecht komen. Na de pizza gaan de kinderen aan de slag met patat. Ze mogen die zelf snijden (met hulp van de koks) en ze mogen ook een snack kiezen (frikadel of een portie kipnuggets). Terwijl de patat goudbruin ligt te worden, wordt er al hard gewerkt aan het toetje. De kinderen mogen zelf koekjesdeeg rollen en koekjes uitsteken. Omdat deze nog een tijdje de over in moeten, is er een alternatief toetje: een suikerspin! De kinderen mogen tijdens het harde werk zelf limonade tappen. Ze vinden het fantastisch!

Gezellig druk

Kenny Koken is erg populair. Verwacht dus geen rustig avondje. Het restaurant zit echt vol (dus vergeet niet te reserveren!). Maar de kinderen hebben het enorm naar hun zin, dus dan is het voor de ouders ook snel goed. De kinderen kunnen tijdens het eten ook de kleurplaat inkleuren, dus je hebt letterlijk geen kind aan ze!

Aanvullende informatie

Het Kenny Kookarrangement kost inclusief drankjes per kind € 14,50. De ouders eten van de à la cartekaart dus de prijzen daarvan variëren uiteraard. Kenny Koken is iedere vrijdagavond van 17:00 uur tot en met 20:00 uur, want er begint ieder kwartier een nieuw groepje. De kinderen hoeven dus nooit lang te wachten. Wachten naast een chocoladefontein is trouwens nooit vervelend. Het aanbod bij Kenny Koken kan afwijken van hierboven. Er kunnen namelijk ook hamburgers en poffertjes op het menu staan.

Waar vind ik Van der Valk Nootdorp?

Van der Valk Nootdorp vind je aan de Gildeweg nummer 1 in Nootdorp. Je kan op het terrein zelf of in de parkeergarage parkeren.