Lekker actief – Kanoën in Utrecht

Geschreven op 3 september 2020
Leestijd 2 minuten
Geschreven door gast blogger
gastblogster OpstapmetLisa
Kanoën in Utrecht

Als je op zoek bent naar een sportief uitje, is er van alles te doen in ons land. Fietsen, klimmen, wandelen of watersporten. Vaak vind je dit soort activiteiten in de vele natuur die ons kleine landje bevat. Maar wist je dat je ook gewoon midden in de stad lekker actief bezig kan zijn? Zo kan je gaan kanoën in de Utrechtse grachten. Onze gastblogster Fenne heeft hier al ervaring mee en deelt deze graag met ons!

Kanoën, met of zonder reservering

Bij kanoverhuur Utrecht op de Oudegracht, kan je van te voren een plekje reserveren, maar als je al in de buurt bent kan je ook zonder reservering terecht. Vanaf het station Utrecht Centraal is het ongeveer 10 minuutjes lopen door de stad. Als je liever op de fiets komt, raad ik je aan je fiets dan in fietsenstalling Vredenburg te zetten. Dit is een bewaakte fietsenstalling waar je gratis je fiets kan stallen.

Kanoverhuur Utrecht

Kies voor vertrek jouw vaarroute uit

Kanoverhuur Utrecht biedt verschillende vaarroutes aan die je kan vinden op hun vaarkaart op de website. Je kan kiezen uit een route van 1 uur, 1.5 uur, 2 uur of je huurt de kano voor een hele dag. Je volgt gewoon de gekozen stippellijn op de kaart, die makkelijk te volgen is doordat de bruggen die je op de route tegenkomt duidelijk zijn aangegeven. Ook vind je op de kaart nog een aantal bezienswaardigheden die langs de route te zien zijn. Je kan kiezen uit 1-persoonskano’s en 2-persoonskano’s.

Utrechts terras

De route van Fenne

Ik heb zelf de route van 1.5 uur gedaan en vond dit eigenlijk precies goed. Bij deze route vaar je het eerste stuk door de grachten langs huisjes. Daarna kom je in de stadsbuitensingel. Dit is een stuk breder water en een rustigere omgeving met meer natuur. Het laatste stuk vaar je weer door de grachten, maar nu langs de terrasjes. Na 1.5 uur kanoën heb je best wel trek, dus het is zeker aan te raden om na je tocht lekker op een van deze terrasjes te gaan zitten en zo je dag af te sluiten!

Veel plezier,

Fenne