Lekker lunchen aan de Ouderkerkerplas

Geschreven op 24 oktober 2023
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Lunchen bij Paviljoen a/d PLAS

Zon, zee, strand en iets lekkers te eten en drinken. Wat wil je nog meer? Het leven aan het strand zorgt altijd voor een fijn gevoel. Ook als de zon even niet schijnt. Want hoe lekker is het als het guur is buiten, in een sfeervolle en warme omgeving met een bak koffie in je hand uit te kijken over het water en je gedachten laten varen?

restaurant a/d PLAS

Paviljoen a/d PLAS

Dat kan bij Paviljoen a/d PLAS in Ouderkerk a/d Amstel. Wij zijn hier onlangs zelf op bezoek gegaan om de sfeer te proeven van het leven aan de plas in het najaar en te genieten van een lekkere lunch.

A/d PLAS ligt pal aan het enige echte strand van Amsterdam en omgeving, bij de Ouderkerker Plas. In de zomer dé plek om te genieten van zon, ‘zee’ en strand. Maar niet alleen zonaanbidders maken gebruik van deze prachtige recreatieplas. Doordat de plas tot wel 30 meter diep is, wordt hier veel gedoken. Er wordt gesurft, gewandeld, gespeeld en gezwommen. Maar ook dagkampeerders komen graag naar de Ouderkerker Plas, waar Paviljoen a/d PLAS sinds twee jaar de bezoekers in de watten legt met lekkere drankjes, snacks, heerlijke maaltijden en een hoop gezelligheid.

Paviljoen a/d PLAS Ouderkerkerplas

Lekker opwarmen op een herfstachtige dag

Op de dag dat wij een bezoek brachten aan a/d PLAS was het helaas grijs en grauw. Maar we werden hartelijk verwelkomd door het aanwezige team en konden met een kop koffie in de hand opwarmen in het sfeervolle restaurant gedeelte met uitzicht op de plas.

De allereerste horecavoorziening aan de plas

Eigenaar Ingomar schoof bij ons aan om kennis te maken en te vertellen over het ontstaan van paviljoen a/d PLAS twee jaar geleden toen er nog helemaal geen horecavoorziening in het recreatiegebied te vinden was. De start was nog vol in de Corona problematiek, maar toen ze eenmaal écht open konden bleek dat er een enorme behoefte was aan een dergelijke horecagelegenheid. Er kan immers niet alleen gegeten en gedronken worden maar ook genoten worden van een dagje strand. In de zomer is er een uitgifteluik waar recreanten snacks en ijsjes kunnen halen, het is een geliefde plek voor feestjes en er wordt regelmatig wat georganiseerd zoals een comedy night of een pubquiz. Bewoners van de omliggende dorpen weten a/d PLAS met grote regelmaat te vinden, maar ook concertbezoekers komen graag een hapje eten voor hun bezoek aan de Arena, Ziggo Dome en AFAS live. Het is dan ook maar enkele minuten rijden van a/d PLAS tot aan de Arena Boulevard.

Tijdens ons bezoek was er een verjaardaggezelschap aanwezig in het gescheiden gedeelte waar een walking lunch werd verzorgd. Er werd soep geserveerd en smaakvol uitziend flatbread. En zo te horen had het gezelschap het goed naar de zin.

flatbread a/d PLAS

Lekkere en gevarieerde lunch in een sfeervolle omgeving met prachtig uitzicht

Wij mochten een kijkje in de keuken nemen en kennismaken met de chef terwijl hij het flatbread klaarmaakt. In de tussentijd deed Ingomar onze lunchbestelling. We hadden de keuze uit een uitgebreid menu met sandwiches, salades, flatbread en warme gerechten. Sonja koos voor een ceasar salade en ik voor een club sandwich. We lieten de chef zich weer op zijn werk richten en namen weer plaats aan ons tafeltje. Leuk om te zien dat op een rustige en natte dag als deze direct de natuur het strand en de plas weer in gebruik neemt.

lunchen bij a/d PLAS

Het hele jaar geopend

A/d PLAS is het hele jaar door open. In de zomer zijn de gasten vooral bezoekers van het recreatiegebied en de plas om van het mooie weer te genieten. In het najaar krijgen ze vooral veel wandelaars op bezoek. Van half oktober tot half april mogen honden weer loslopen in het recreatiegebied, welke ook van harte welkom zijn in het paviljoen. Ook dit is volgens Ingomar een gezellige bedoening, waarbij er soms meer honden binnen zitten dan mensen.

Inmiddels is onze lunch geserveerd en moet Ingomar zijn aandacht weer vestigen op de gasten van het verjaardagsfeest. Het is een flinke lunch en erg lekker. Gelukkig maar, want ik had mijn ontbijt deze ochtend overgeslagen. Het is erg leuk om het team van a/d PLAS te leren kennen en hun passie en enthousiasme terug te zien in de sfeer van het paviljoen, de vriendelijkheid en gastvrijheid van het personeel en de kwaliteit van het eten.

Wij komen hier graag snel weer terug!

Ingomar a/d PLAS


Credits foto: OpstapmetLisa

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox