Ontdek Rotterdam op bijzondere wijze met Splashtours

Geschreven op 7 september 2018
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Splashtours bus Rotterdam

Rotterdam is een stad waar ik altijd graag kom. Een prachtige metropol-achtige skyline, geweldige restaurants, volop winkels om lekker te gaan shoppen en een heleboel bezienswaardigheden. En toch is het gelukt om deze stad weer op een geheel nieuwe manier te verkennen. We zijn namelijk op stap geweest met Splashtours.

Splashtours – Busrit met een plons in de Nieuwe Maas

Met Splashtours krijg je een rondleiding door Rotterdam per bus. Het eerste deel van de rondleiding gaat door de stad. Je komt hier bijvoorbeeld over de Erasmusbrug, langs het drijvende bos, de Veerhaven en Katendrecht. Het tweede deel is het gedeelte dat deze rondrit heel erg bijzonder maakt.

De bus leid je dit deel namelijk rond over het water! Nadat je Katendrecht achter je hebt gelaten rijdt de bus namelijk van de kade af en zo, pardoes de Maas in. Vanaf het water heb je een schitterend uitzicht op de Erasmusbrug, de Wilhelminakade met haar hotel New York, de SS Rotterdam en nog veel meer. Ook kijk je je ogen uit naar alles wat in het water voorbij komt. Grote containerschepen, de Pannenkoekenboot, plezierbootjes en de razendsnelle RIB’s en watertaxi’s.

Een tour met een Rotterdams accent

Tijdens onze tour werden we begeleid door een chauffeur/kapitein en een gids die zichzelf voorstelde als Ger de matroos. Een heerlijk plat Rotterdamse man die op heel eigen wijze uitleg gaf bij alles wat we zagen en waar we voorbij reden. Bij bijna iedere zin had hij wel een lekker platte woordspeling en was hij voortdurend met de aanwezige kinderen aan het dollen. Toen we eenmaal in het water waren liet hij ook alle kinderen om beurten naar voren in de bus komen zodat iedereen kon genieten van het uitzicht door de grote voorruit. Niet alleen de Nederlandse toelichting van Ger was in zijn prachtige Rotterdamse accent, maar ook zijn Engelse vertaling was erg vermakelijk. Al vroegen wij ons wel af of de buitenlandse klanten hier een touw aan konden vastknopen.. 🙂

Een wandeling door de Maastunnel

Na afloop van de bustour zijn we een wandeling gaan maken. We zijn langs de Euromast gelopen richting de Noordkant van de Maastunnel. Hoewel de Maastunnel tot aan de zomer van 2019 afgesloten is voor auto’s, zijn de fietstunnel en voetgangerstunnel nog steeds geopend. Je daalt hier met een houten roltrap af naar de tunnel die op ongeveer 20 met onder NAP ligt.

Op de leuningen van deze roltrap staat in korte zinnen tijdens de hele afdaling de geschiedenis en totstandkoming van de tunnel beschreven. Eenmaal beneden gekomen tref je de fietstunnel aan. Als je nog een kleine wenteltrap afdaalt kom je bij de voetgangerstunnel terecht. Hier vanuit loop je in een kleine kilometer naar de zuidoever van de Nieuwe Maas.

Watertaxi en SS Rotterdam

Als afsluiter gezellig eten bij de Zwarte Zwaan

Na deze wandeling die door het bezoek aan de Maastunnel al een uitje op zich was, zijn we terug gegaan richting de opstapplek van de Splashtours. Dit is namelijk bij De Zwarte Zwaan. Een locatie waar vanuit je meerdere leuke dingen kan doen, zoals een tour met Segways, paintballen en er is een heuse escaperoom. Daarnaast is De Zwarte Zwaan ook een restaurant waar je een prima grillmenu kan krijgen. Zeker wanneer je op zoek bent naar een leuk uitje met een groep mensen en aansluitend wilt blijven eten, is dit een prima locatie.