Leuke creatieve workshops

Geschreven op 22 maart 2022
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Creatieve workshops

Lekker creatief bezig zijn is altijd leuk. Maar weet je wat nog leuker is? Creatief bezig zijn met een groep! Daarom hebben wij tips voor je voor gezellige creatieve workshops. Trommel je vriendinnen op, prik een datum en maak een keuze uit een van de onderstaande creatieve workshops!

Creatieve workshops

Leer een ambacht!

Bij De Katoendrukkerij in Amersfoort kan je lekker aan de slag met speciale kantoenstempels. Deze eeuwenoude ambacht wordt je aangeboden in de Volmolen. Dit rijksmonument was vroeger al de plek waar het katoendrukken gedaan werd. Als dat niet inspirerend is weten wij het ook niet meer! Tijdens de workshop maak je een tasje die je na afloop natuurlijk ook mee mag nemen. Nathalie is een enthousiaste gastvrouw die staat te popelen om haar ambacht te delen en door te geven aan anderen. Wij brachten afgelopen winter een bezoek aan De Katoendrukkerij. Het blog lees je hier.

creatieve workshops

Lekker creatief en duurzaam bezig zijn

Duurzaamheid en creatieve workshops kunnen heel goed samen gaan! Zo kan je bij Proefboerderij Karmijn een workshop volgen waarbij je leert hoe je een insectenhotel maakt. Dit is niet alleen heel fijn voor de insecten, maar het staat ook nog eens leuk in je tuin of op je balkon! Naast deze natuurworkshop kan je bij Proefboerderij Karmijn nog veel meer andere leuke creatieve workshops doen. En je kan de workshop uitbreiden met een lekkere lunch of high tea.

creatieve workshops

Pas op! Deze workshop is verslavend!

We hebben allemaal wel eens gehoord van een workshop schilderen, maar er is ook een nieuwe en verslavende techniek in opkomst: stippen met 3D verf! Deze creatieve workshop wordt onder andere gegeven door Lydia Creatief. Je leert tijdens deze workshop om te “schilderen” met stippen. Hiermee kan je de mooiste patronen maken. En het mooie is: iedereen kan het! Je hoeft dus echt niet te kunnen tekenen!

creatieve workshops

Echte kunstwerken!

Iedereen kent de schilderijen met de dikke dames wel. Ze zijn vrolijk én je kan ze zelf leren schilderen. Pink Pepper biedt workshops aan waarbij jij zelf een schilderij met dikke dames maakt. Dit is niet alleen leuk om te doen maar ook nog eens een vrolijke aanvulling aan jouw eigen muur!

Creatieve workshops

Om elke week weer te gebruiken

Op zoek naar een workshop waarbij je iets maakt waar je na afloop veel plezier van zal hebben? Dan is een workshop waarbij je een borrelplank graveert echt een aanrader. Dit kan je bijvoorbeeld doen bij Studio Spin in Hellendoorn. Ook leuk om cadeau te doen want je kan zelf de teksten verzinnen!

Op zoek naar nog meer inspiratie voor leuke workshops om te doen met vriendinnen? Lees dan ook ons eerder verschenen blog.


Credits foto’s: www.canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox