Leuke series voor het najaar volgens Noa

Geschreven op 29 september 2021
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Noa Brinkman
Noa Brinkman
Leuke series dit najaar

Aangezien de zomer nu echt achter de rug is en de koude dagen met een dekentje op de bank eraan komen, ben ik op zoek gegaan naar leuke series om te kijken dit najaar. Zo krijgen jullie voldoende tips om niet zelf op zoek te hoeven gaan.

Leuke series op Netflix

Laten we beginnen bij de Netflix series: als eerste ben ik terecht gekomen bij de Breaking bad.  Deze serie zit nu in het 5e seizoen. In Breaking bad draait het allemaal om Walter White, een scheikundeleraar op een middelbare school in Albuquerque. Net wanneer zijn vrouw onverwacht zwanger is van hun tweede kind, blijkt Walter terminaal ziek te zijn en stort zijn wereld in. Om ervoor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood niet in een financiële crisis belandt besluit Walter over te schakelen op een leven als misdadiger.

Bingen op Netflix

Ook Good girls is een echte aanrader. Good girls is een Amerikaanse komische dramaserie van de zender NBC. In Nederland is de serie exclusief te zien via Netflix. Het bestaat uit 4 seizoenen met  afleveringen van ± 45 minuten. In Good Girls volgen we de levens van drie vrouwen die ogenschijnlijk een braaf en onschuldig bestaan leiden in een voorstad van Detroit. Maar schijn bedriegt….

Lucifer is een heerlijke serie om te bingen. In Lucifer is de duivel uit verveling vanuit de hel verhuisd naar Los Angeles waar hij een nachtclub heeft geopend. Door zijn vriendschap met een rechercheur komt hij steeds weer in bijzondere situaties terecht. Inmiddels kan je op Netflix het laatste seizoen (6) bekijken. En voor wie nu pas begint met kijken kan er dus lekker worden gebinged.

En om niet te vergeten, La Casa de Papel heeft ook weer een gloednieuw seizoen (5) op Netflix staan en is zeker erg spannend! Een mysterieuze man die zichzelf “de Professor” noemt, organiseert in het eerste seizoen samen met acht specialisten (vernoemd naar steden) de grootste overval in de Spaanse geschiedenis, in de Spaanse Munt. In de volgende seizoenen loopt het verhaal door en komen ze voor een nieuwe overval met de bijbehorende uitdagingen te staan. Dit is zeker een van mijn favoriete series!

series op Netflix

Prison Break is een klassieker, maar nog steeds een van mijn eigen all time favorites. Deze kan ik blijven kijken, echt een hele goede serie. Prison Break gaat over Michael Scofield, een ingenieur die zich vrijwillig laat opsluiten in de gevangenis om zijn broer, Lincoln Burrows, uit te breken. Lincoln Burrows zit in de gevangenis voor de moord op de broer van de vice-president van de Verenigde Staten. Deze serie heeft 5 seizoenen en is te zien op Netflix.

Leuke series op Videoland

Op videoland kan je kijken naar de Handmaid’s Tale. Dit is wel een heftige serie, maar super goed! De serie speelt zich af in een denkbeeldige nabije toekomst. Het geboortecijfer is door seksueel overdraagbare aandoeningen en milieuverontreiniging drastisch gedaald. Na een burgeroorlog grijpt een totalitair regime van Christelijke fundamentalisten, genaamd Gilead, de macht in de Verenigde Staten. Er zijn nu 4 seizoenen te zien op videoland.

En heb je alle tijd, dan moet je ook zeker beginnen aan The Blacklist op Videoland. Hier zijn ze al met seizoen 8 bezig. Dat zijn veel seizoenen om terug te kijken maar is het zeker waard als je van thrillers houdt. Hier draait het om de most wanted crimineel Raymond Reddington die een pact met de FBI heeft gesloten om topcriminelen op te pakken. Maar natuurlijk niet uit goedmoedigheid, maar vooral om er zelf beter van te worden. Door de verschillende zaken heen loopt de verhaallijn tussen hem en FBI rechercheur Elizabeth Keen, die erachter komt dat Red misschien wel haar vader is. Of toch niet?! Of toch wel?!

series op Videoland

Ik wens jullie allemaal heel veel kijkplezier!

Groetjes Noa


Credit foto’s: Canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Volg ons op Facebook en Instagram voor nog meer tips en leuke blogs. Wil je daarnaast ook nog kans maken op leuke prijzen? Meld je dan ook meteen aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief