Leuke uitjes voor een groepsactiviteit – actieve uitjes

Geschreven op 2 oktober 2019
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Groepsactiviteiten uitgelicht

Ben jij meestal de persoon die bij speciale feestjes iets leuks moet bedenken? En heb je binnenkort een vrijgezellenfeest, verjaardag of ander jubileum te organiseren? Wij helpen je aan inspiratie. In onze blogserie leuke uitjes voor een groepsactiviteit lichten we iedere keer een thema uit met originele uitjes. Dit keer geven we een overzicht van actieve uitjes. Je kan het natuurlijk eenvoudig houden en lekker gaan bowlen en steengrillen, maar er is in ons land nog zo veel meer te doen!

Glow in de Dark midget golf

Nu is midgetgolf een echte typische jaren ’90 activiteit en kan zeker wel als suf worden gezien. Maar met glow in the dark golf wordt er een extra element aan de activiteit toegevoegd die zeker kan leiden tot hilariteit. Sonja heeft al eens een blog geschreven over deze originele midgetgolf variant. Er zijn verschillende locaties in het land te vinden waar je in het donker kan golfen zoals in Scheveningen, RotterdamAmsterdam, Weert, Middelburg, Eindhoven en Houten.

Glow in the dark Midgetgolf

Survivallen

Met een groep door een parcours van touwen, sloten, hekwerken en andere obstakels klauteren zal zeker weten op de lachspieren werken. Wie is de eerste die de overkant niet redt en een nat pak haalt? Hoe grappig zie jij er uit met een gezicht vol modder? Er zijn door het hele land verschillende leuke survival-locaties te vinden. Poldersport De Kwakel, Outdoor Valley in Rotterdam en 2Sur5 in Wateringen zijn hier voorbeelden van.

Survivallen bij Poldersport De Kwakel

Klimmen

Vind je klimmen een uitdaging, maar blijf je liever wel schoon? Ga dan klimmen in een klimpark. Er zijn verschillende uitdagende klimparken te vinden met verschillende niveaus in moeilijkheidsgraad. Zo heb je het Klimpark SnowWorld in Landgraaf, Klimpark Biesbosch in Hank en in Klimbos Gooi-Eemland in Utrecht en FunForest heeft zelfs meerdere locaties in Almere, Amsterdam, Rotterdam en Venlo!

klimpark FunForest

Thema activiteiten in 80 steden in Nederland, België en Duitsland

Via Stad Unique kies je uit meer dan 20 verschillende thema uitjes die je met een groep kan spelen in een stad naar keuze. Kies bijvoorbeeld voor de Whatsapp Moordtocht, levend Ganzenbord, Ultimatum, Break Out of speel je eigen escaperoom spel met de escapebox. Zo selecteer je een activiteit die het beste bij jullie groep past in een stad naar jullie voorkeur.

Stad Unique groepsuitje

Ontsnappen uit een echte gevangenis

Wil je weten hoe inventief jouw vriendinnen zijn en hoe ver ze durven te gaan? Laat je dan insluiten in een echte gevangenis. Met Prison Escape ervaren jullie de ultieme beleving om opgesloten te worden in een echte cel, in een echte gevangenis, namelijk de Koepel in Breda. De uitdaging is om in drie uit tijd te ontsnappen met behulp van andere gevangenen, corrupte gevangenisbewaarders en jouw eigen creativiteit en lef. Wij zijn kort geleden ook opgesloten en raden je deze uitdaging echt aan! Wij vertellen je over onze belevenissen in ons blog.

Mugshots Prison Escape

Vrijkomen uit een escape room

Wil je met de groep bij elkaar blijven en met elkaar de schouders eronder zetten om te ontsnappen? Dan kunnen jullie je ook laten opsluiten in een escape room. Bijna iedere plaats in Nederland heeft wel een of meerdere escape rooms met veel uiteenlopende thema’s. Wij hebben laatst de kamer van Het Beleg van Amsterdam van ESC Amsterdam gedaan en vonden deze heel top! Je leest hierover in onze blog waarin we onze ervaring met je delen!

Skiën op een rollerbaan

Vinden jullie skiën leuk, maar niet op het water? Dan kan je ook een skiworkshop volgen op een van de rollerbanen die Nederland rijk is.

Zo heeft Skicentrum Hillegom leuke arrangementen om de hele groep, ondanks verschillende skiniveaus, een gezellige en uitdagende workshop te geven. Maar ook bij Alpine Sports in Den Hoorn en Roundhill in Dordrecht vind je mooie indoor skibanen waar ze een leuk groepsarrangement kunnen aanbieden voor een spetterend uitje voor jou en je vriendinnen.

skicentrum Hillegom

Tuben

Nog een echte aanrader als je iets wilt doen waar je vooral heel erg melig van wordt is tuben. Tuben is niets meer en minder als met je billen in een grote opblaasband van een heuvel af glijden. Bij de ene locatie is dit van een outdoor borstelbaan bijvoorbeeld bij Outdoor Valley Wintersport in Bergschenhoek, bij de andere locatie glij je van een indoor sneeuwbaan, zoals bij De Uithof in Den Haag en weer ergens anders is de glijpartij gecombineerd met sproei-installaties of eindig je met een plons in het water, zoals bij Dutch Water Dreams in Zoetermeer.

tuben Uithof

Mountainbiken

Ook kan je lekker sportief met de groep gaan mountainbiken. Zowel in het gebied van de Utrechtse Heuvelrug als op de Veluwe zijn veel verschillende prachtige mountainbike trails te vinden. En voor de echte sportievelingen zijn de heuvels in Zuid-Limburg de ultieme uitdaging.

Waterskiën

Een andere stoere activiteit is waterskiën. Nu denk je misschien dat je daar dan een speedboot voor nodig hebt en dat jullie hier echt niet met z’n allen tegelijk op passen. Maar er zijn op verschillende plassen in Nederland ook waterskiparken die niet werken met een boot op het water, maar met een kabelbaan. Zo sta je gezellig met z’n allen aan de kant te kijken naar die ene vriendin die op dat moment moeite heeft zich staande te houden. Ga jij het beter doen? Locaties waar je vanaf een kabelbaan kan waterskiën zijn bijvoorbeeld Cablepark Aquabest in Best, Wollebrand Cablepark in Wateringen en Wet ’n Wild in Alphen aan den Rijn.

Suppen en surfen

Is waterskiën net iets te stoer voor je? Dan kan je ook met je vriendinnen een workshop suppen of golf-surfen doen. Er zijn veel leuke plekken langs de Nederlandse kust waar ze deze groepsactiviteit aanbieden. Meestal is dit bij een leuke strandtent waar je aansluitend ook nog eens gezellig kan barbecueën of gewoon lekker eten van de kaart. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden bij Hart Beach op Scheveningen of Surf en Beach in Katwijk

Wil je op de hoogte blijven van de laatste blogs en winacties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en je mist niets meer!