Leuke uitjes voor kinderen in Limburg

Geschreven op 20 juni 2023
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Uitjes voor kinderen in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg is een superleuke plek om op vakantie te gaan. Door de heuvels en het andere landschap lijkt het net of je in het buitenland op vakantie bent, zonder dat je er uren (of dagen) voor in de auto hoeft te zitten. Ook voor kinderen is Zuid-Limburg erg leuk. Er is van alles te doen! Wij waren in Zuid-Limburg en hebben leuke tips voor je.

Leuke uitjes voor kinderen in Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg is van alles te doen voor jong en oud. Ben je met kinderen op pad? Dan hoeven jullie je zeker niet te vervelen. De onderstaande tips zijn maar een greep uit het enorme aanbod van activiteiten en uitjes voor kinderen in Zuid-Limburg.

Uitjes voor kinderen in Zuid-Limburg

Drielandenpunt Vaals

Het Drielandenpunt in Vaals ligt op de grens van Nederland, België en Duitsland. De grenspilaar laat je precies zien waar je precies bent. Bij het Drielandenpunt is van alles te doen. Kinderen kunnen meedoen aan een speurtocht in het doolhof! En dat doolhof is nog best pittig! Maar dat is niet het enige daar. Een eindje verderop is een uitkijktoren waar je een echte skywalk kan doen. Dat is ook erg leuk voor kinderen, want het is best hoog en daardoor behoorlijk spannend.

Uitjes voor kinderen in Zuid-Limburg

Sprookjesbos Valkenburg

Ben je met jonge kinderen in de buurt van Valkenburg? Dan is een bezoek aan pretpark Sprookjesbos echt een aanrader! Dit is een grote speeltuin met extra attracties zoals een 7D bioscoop, een schommelschip, een mini achtbaan en een zweefmolen. Bij warm weer is afkoelen in de waterspeeltuin een must en vergeet de sprookjesfiguren in het sprookjesbos geen bezoek te brengen. Echt een leuk uitje voor kinderen in Zuid-Limburg!

Attractiepark Kabelbaan Valkenburg

Nog zo’n leuk kinderuitje in Valkenbug: Attractiepark Kabelbaan Valkenburg! Er is daar van alles te doen. Zo is er een kabelbaan, een rodelbaan, adventure minigolf, kan je er tokkelen, tuben en kan je er bouncen! Bij slecht weer zijn er ook verschillende indoor activiteiten, dus dit uitje kan eigenlijk altijd!

Uitjes voor kinderen in Zuid-Limburg

Kindergrottentocht Maastricht

Onder Maastricht zit een heel grottenstelsel dat ooit door mensenhanden is gecreëerd. Hier is eeuwenlang zandsteen gewonnen. Tegenwoordig zijn de grotten te bezoeken: een leuk een leerzaam uitje, ook voor kinderen! Er is een Kidstour voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar en een Kindergrottentocht voor kinderen tussen de 4 en 7 jaar.

Minigolf brasserie Monte Nova

Bij Brasserie Monte Nova op de St. Pietersberg zit een 18-holes minigolfbaan. Hierdoor heb je ook nog eens een geweldig uitzicht op Maastricht. Reserveren is niet nodig en van tevoren of na afloop kan je er genieten van iets te eten en te drinken.

Uitjes voor kinderen in Zuid-Limburg

Natuurspeeltuin Mergelhoof

Gelegen aan de voet van de St. Pietersberg vind je Natuurspeeltuin Mergelhoof. De kinderen kunnen gebruik maken van de natuurlijke glooiing van het landschap, zich verstoppen in de struiken, hutten bouwen en nog veel meer! Bij warm weer wordt het zwembad geopend. Het bad is nergens dieper dan 50 cm, dus ideaal voor kleinere kinderen. Lekker veilig verkoeling zoeken dus!

Blotevoetenpad in Brunssum

Schoenen en sokken uit! In Brunssum vind je een BloteVoetenPad van 4 km. Dit pad is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en goed te doen voor iedereen die goed ter been is. Naast de wandeling zijn er ook verschillende hindernissen die je kan doen. Zo zijn er hindernissen over de vijver, is er een doolhof en zijn er verschillende schuilhutten. Neem een handdoek mee en veel plezier!

Lekker op vakantie in Zuid-Limburg

Adventure park het Plateau in Brunssum

Is jouw kind gek van klimmen en klauteren? Dan is Adventure Park het Plateau in Brunssum echt een tip voor een spannend dagje uit. Misschien niet geschikt voor de allerjongste kinderen, al is de minimale leeftijd 5 jaar. Naast een klimbos kan je er ook boogschieten, bijlwerpen, mountainbiken en kruisboogschieten.

GaiaZoo

In Kerkrade vind je GaiaZoo. Deze dierentuin is niet alleen bijzonder vanwege de ruim 1500 dieren die je er vindt, maar ook omdat het park in het Limburgse heuvelland ligt. Daardoor is het nét even meer speciaal dan andere dierentuinen in Nederland. Ze organiseren ook vaak leuke activiteiten zoals speurtochten.

Uitjes voor kinderen in Zuid-Limburg

Kasteel Hoensbroek

Kinderen kunnen voor één dag prins of prinses zijn in Kasteel Hoensbroek. Het kasteel heeft in 2023 de landelijke Kidsproof prijs gewonnen. Kinderen kunnen er dan ook van alles doen en beleven. Zo is er een KaSpeelTocht, zijn er regelmatig extra activiteiten en wees nou eerlijk: een bezoek aan een middeleeuwse gevangenis is altijd leuk!

Nederlands Mijnmuseum

Het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen geeft een inkijkje in de Limburgse mijnindustrie van vroeger. Hier werd steenkool gewonnen. Toen de mijnen in 1965 werden gesloten had dit een grote impact op Limburg. In dit museum leer je daar van alles over. Een leuk uitje voor kinderen in Zuid-Limburg (en ook voor volwassenen!).

Lekker op vakantie in Zuid-Limburg

Discovery Museum

Het Discovery Museum in Kerkrade is een museum voor nieuwsgierige mensen. Zeker voor kinderen is er van alles te ontdekken. Ze kunnen er proefjes en experimenten doen, van alles ontdekken over onze planeet en nog veel meer! Foto: Discovery Museum


Foto’s: OpstapmetLisa, canva.com en Discovery Museum

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.