Lekker lunchen in De Lier

Geschreven op 6 juli 2018
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
binnen Theetuin de Bongaard

Wij van OpstapmetLisa gaan er zelf vaak op uit. Want om erachter te komen waar de leukste plekjes van Nederland zich bevinden moet je nu eenmaal op zoek. Maar wij worden ook wel eens mee op stap genomen. Door vrouwen die net als ons van leuke uitjes houden en de leukste plekjes graag met ons delen.

Mee op stap genomen

Een tijdje terug had ik een lunchafspraak met Ingeborg. Zij nam mij mee naar een van haar favoriete plekjes in het Westland, Theetuin de Bongaard.

Op bezoek in De Lier

Ze hield de locatie waar we heengingen tot op het laatste moment spannend voor me. Ik kreeg de instructie om naar de parkeerplaats voor de Jumbo in De Lier te komen en daar op haar te wachten. Samen liepen wij door het kleine, knusse winkelstraatje van De Lier, waar ook al meerdere leuke lunchtentjes te vinden waren. Uiteindelijk kwamen we bij De Bongaard aan. En wat een verrassing was dat. De Bongaard is namelijk niet alleen een restaurant, maar een hele belevenis! Hier huist namelijk ook museum De Timmerwerf. Verder verkopen ze vanuit de Theetuin de leukste producten onder de naam Zusje van de Bongaard.

entree De Bongaard

Theetuin De Bongaard

Ingeborg leidt mij rond over het terrein. We komen eerst langs het museum. Dit bevindt zich in een Rijksmonument dat door de gemeente ter beschikking is gesteld om oude timmer- en molenaarsgereedschappen tentoon te stellen. Achter dit gebouw vind ik allemaal kleine knusse zitjes en hoekjes, vrolijk aangekleed met kleurige tafeltjes, kussentjes, bloemetjes en andere spullen. Eenmaal binnen blijkt de theetuin te bestaan uit verschillende zitgedeeltes. Hierdoor oogt alles klein en knus met een heel persoonlijke touch. Overal vind je leuke potjes, pannetjes, jampotjes, kaarten, foto’s en nog heel veel meer.

Terras van De Bongaard

High tea, high wine of gewoon a la carte

We worden naar onze plek geleid en krijgen de menukaart. Ingeborg vertelt mij dat vooral de hightea de grote publiekstrekker is. Tijdig reservering is belangrijk want ze zijn vaak al weken vooruit volgeboekt. We zijn al in voorbereiding van onze zomer outfit dus kiezen heel gezond voor een salade. Maar daarmee zit je zeker niet op een houtje te bijten! Ik krijg een bak vol met allemaal gezonde lekkernijen. Ik moet zelfs moeite doen om mijn bordje leeg te eten. In de serre bij de keuken is, terwijl wij van onze lunch genieten, een baby shower aan de gang. De medewerkers van de Bongaard hebben de tafel uitgebreid onder handen genomen en versierd met allemaal leuke blauwe accenten. Ik weet genoeg.

Het Zusje van De Bongaard

Een bezoek aan de Bongaard is zeker de moeite waard!