Maak je hoofd leeg met een leuke hobby!

Geschreven op 29 september 2022
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Hobby uitgelicht

Soms is het fijn om je hoofd leeg te maken en bezig te zijn met je handen. Iets moois maken of iets doen waarvan je niet wist dat je het in je had. Ons blog Knutselen voor Volwassenen werd dan ook goed door jullie gelezen. Hopelijk zijn er al mooie dingen uit ontstaan en hebben jullie er een nieuwe hobby bij. Maar er is nog veel meer! Daarom het vervolg op het eerdere blog, maar dan echt gericht op de hobby in de breedste vorm van het woord.

Zelf sieraden maken

Hobby

Sieraden maken met resin (giethars) is razend populair. Je kan er enorm mee variëren. Gebruik bijvoorbeeld kleurstof, glitters of zelfs droogbloemetjes. Resin en de bijbehorende malletjes vind je bij de betere (online) hobbyzaken. Het is ontzettend leuk om te doen en het resultaat is geweldig. Heel leuk om bijvoorbeeld te doen met je tienerdochter. Ook leuk (en mooi) om te doen is sieraden stempelen met het zogeheten ImpressArt. Je hamert in feite je zelfgekozen tekst in een armband of hanger. Perfect om cadeau te doen.

Bouwpakketten maken

Tegenwoordig zijn er zulke leuke dingen op de hobbymarkt te krijgen! Je wordt er gewoon hebberig van. Neem nou die geweldige bouwpakketten waarmee je onder andere een boekwinkeltje, plantenkas of Dora’s zolder kan maken van BuilDIY-kits. Ze zijn niet goedkoop, maar ze zijn wel heel schattig en staan garant voor uren knutselplezier. Er zit zelfs licht in waardoor het er ook ’s avonds heel leuk uit ziet. Echt leuk om te bouwen en neer te zetten!

Puzzelen

Puzzelen hobby

Bij legpuzzels denken veel mensen aan van die saaie landschappen met veel water en lucht. Maar er zijn zoveel andere leuke puzzels! Zoals de puzzels van Jan van Haasteren. Deze komische strippuzzels zijn heel kleurrijk en er gebeurt werkelijk van alles! Maar ook de Wasgij puzzels zijn leuk, omdat je iets maakt wat je nog niet kan zien. Ook nog eens heel spannend dus en best een uitdaging want je hebt geen plaatje van het eindresultaat. Iedereen in huis kan een handje helpen en daarom is het extra leuk om te doen.

Online bloemschikken

Hou jij van mooie bloemen in huis en vind je het knap hoe de bloemist de mooiste creaties kan maken? Dat kan jij ook leren! Er zijn op internet talloze bloemschikcursussen te vinden waarmee je lekker thuis aan de gang kan gaan. Staat je huis al vol of heb je geen vazen meer? Dan kan je eenzame buurvrouw vast wel een zelfgeschikt bloemetje waarderen. Een leuke en sociale hobby dus!

Landschappen schilderen

Schilderen hobby

Ga lekker naar buiten en neem je schildersezel en verf mee! Schilderen in de buitenlucht is heel ontspannend. Kies een mooie plek uit in de natuur en begin gewoon! Je hoeft zeker niet goed te kunnen tekenen want een abstract schilderij is minstens zo mooi. Wedden dat je er straks een nieuwe, fijne hobby bij hebt?

Schilderen op nummer

Schilderen op nummer hobby

Neem je liever geen risico met een leeg canvas, maar wil je wel graag schilderen? Dan is schilderen op nummer zeker een aanrader. Tegenwoordig zijn er namelijk ook pakketten voor volwassenen. Je kan ze op verschillende plaatsen kopen maar de website schilderen op nummers biedt alléén maar dit soort kunstwerken aan. Je bent er echt wel even zoet mee en het resultaat is verbluffend! Prachtig voor op de muur of om weg te geven aan iemand die wel iets moois kan gebruiken.

Een spijkerschilderij maken

Iets wat je helemaal zelf kan doen in je eigen omgeving is het maken van een spijkerschilderij. Je kan het simpel houden door een hart te maken of jezelf uit te dagen door bijvoorbeeld het Meisje met de Parel te spijkeren.

Overal op internet zijn voorbeelden te vinden, zo ook op Karwei.nl en op Pinterest. Leuk om te doen en prachtig voor op de muur!

Bakken

Bakken hobby

Om de een of andere reden ga ik altijd bakken als ik stress heb. Niet eens vanwege de lekkere baksels, maar om lekker bezig te zijn. Kneden, schillen, mixen, ik word er blij van. Leuke bijkomstigheid is dat je hele huis verrukkelijk ruikt. Daar wordt een mens ook gelukkig van. Daarna lekker smullen, maar als je heel veel hebt, is het ook leuk om weg te geven aan iemand die wel een opkikker kan gebruiken.

Uitgebreid koken

Pak die kookboeken eens van de plank waar je 1 of 2 x per jaar in kijkt en zoek eens wat leuke gerechten op. Haal (of bestel) de ingrediënten die je nodig hebt en neem eens lekker de tijd om te koken. Leuk om samen met je partner te doen in het weekend of juist om een doordeweekse dag iets minder doordeweeks te maken. Bevalt dit? Dan kan je dit wekelijks terug laten keren!

Fotograferen

Fotografie hobby

Iedereen kan foto’s maken, maar niet iedereen heeft oog voor een mooiste compositie. Dat kan je leren! Je kan online verschillende cursussen volgen, maar je kan er ook zelf op uit gaan en gewoon eens wat dingen proberen. Een goede camera is mooi meegenomen, maar als je een goede camera op je telefoon hebt, volstaat dat natuurlijk ook. Ga eens de natuur in of maak juist foto’s in de stad. Probeer dieren op de foto te krijgen zoals vogels of mooie bloemen. Of maak een tour langs allerlei beelden in jouw eigen stad. Je kan echt alle kanten op!


Credits foto’s: www.canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox