De leukste Instagram fotoshoot bij The Upside Down Amsterdam

Geschreven op 22 augustus 2023
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
The Upside Down

In juni was mijn nichtje jarig. Ze werd 13 jaar en kreeg van mij een dag samen op stap naar een stad naar keuze in Nederland. Ze koos ervoor om met mij naar Amsterdam te gaan. Omdat ik niet maar een beetje doelloos met haar door de binnenstad wilde lopen, maakte ik een selectie van leuke musea in Amsterdam die wij konden bezoeken. Hieruit koos zij The Upside Down Amsterdam.

Dit Instagram museum bleek niet alleen een visueel feest voor het oog, maar ook een ware belevenis die je meeneemt op een reis door verbazingwekkende omgekeerde werelden.

Een Wereld vol Verbeelding

The Upside Down vind je aan de Europaboulevard 5 in Amsterdam, vlak naast de RAI. Ideaal om gebruik te maken van de P+R faciliteit. We parkeerden in de parkeergarage van de RAI en liepen in een paar minuten naar het museum. We waren er lekker vroeg op zondagochtend zodat de kans dat het niet te druk was, zo groot mogelijk was. En dat bleek gelukkig ook zo te zijn.

The Upside Down is veel meer dan alleen een traditioneel museum. Het bestaat uit innovatieve en creatieve ruimtes die de grenzen van de realiteit uitdaagt en bezoekers uitnodigt om hun verbeelding de vrije loop te laten. Bij binnenkomst word je al direct ondergedompeld in een betoverende omgeving waar alles op zijn kop lijkt te staan. De zwaartekracht lijkt te spelen en je zintuigen worden uitgedaagd op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden. We mochten bij aanvang gelijk al samen op de foto, om vervolgens met wat korte instructies de verschillende kamers te kunnen gaan ontdekken.

Instagram museum

Instagramwaardige Hoogtepunten

Iedere kamer die je bezoekt heeft een ander thema en look and feel. Van kamers waarin meubels aan het plafond hangen tot kamers met scheve vloeren en muren die je evenwicht uitdagen, ballenbakken en een heus metrostation dat onderstboven hangt. Elke hoek van dit museum is ontworpen om een unieke foto te kunnen maken. In iedere hoek van elke kamer is wel iets verrassends te vinden, wat uitnodigt om een perfect Instagram-moment vast te leggen, waarbij je de grenzen tussen realiteit en illusie vervagen.

Interactieve Beleving

De nadruk bij The Upside Down ligt op interactie. Bezoekers worden aangemoedigd om deel te nemen aan de kunstwerken, er deel van uit te maken en er zelfs in op te gaan. Dit zorgt voor een onvergetelijke ervaring waarbij je niet alleen toeschouwer bent, maar ook actief betrokken raakt bij de artistieke creaties. Het museum daagt je uit om je perspectief te veranderen en jezelf onderdeel te maken van de omgeving. In het begin vonden we dit nog wat lastig. Wij zijn allebei wat bescheiden aangelegd en hoeven niet zo nodig op de voorgrond te staan. Maar na een paar eerste, wat houterige poses, om snel door de gaan naar de volgende kamer, kwamen we los. Hoe verder wij door het museum kwamen, hoe gekker de poses en gezichten werden.

Sanne in de ballenbak

Alle foto’s mee naar huis

In iedere kamer hangt een camera die je op afstand kan instellen om je pose in te nemen voordat hij geschoten wordt. In sommige kamers zijn er zelfs meerdere hoeken waar je op de foto kan. Het activeren van de camera doe je met de QR code op je toegangskaartje. Hiermee worden alle foto’s ook gelijk aan jouw naam en e-mail adres gekoppeld. Hierdoor kan je, zodra je alle kamers hebt bezocht, in de lobby jouw code scannen en alle foto’s naar jezelf laten mailen. Dit hebben wij uiteraard gedaan! Mijn favoriet was het gifje waar we samen opstaan. Mijn nichtje vond de foto’s in de ballenbak het mooist.

Conclusie

Het UpsideDown Instagram Museum in Amsterdam is een must-visit bestemming voor iedereen die op zoek is naar een onvergetelijke creatieve, interactieve en grappige ervaring. Word met de betoverende kamers en unieke fotomomenten meegenomen op een reis vol verwondering en verbazing. Dompel jezelf onder in de omgekeerde wereld van The Upside Down ontdek de magie die wacht op de grens van realiteit en verbeelding.


Credit fotos: OpstapmetLisa en The Upside Down

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox