Noa’s wijnproeverij van 18 november

Geschreven op 3 december 2021
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Noa Brinkman
Noa Brinkman
wijnproeverij

Achttien november was een spannende dag voor onze stagiare Noa. Dat was namelijk de dag dat de door haar georganiseerde wijnproeverij plaatsvondt. Vanwege de hoogte van het aantal Corona besmettingen was het even spannend, maar het evenement kon gelukkig doorgaan! Hieronder lees je Noa’s verslag van deze dag.

Wijnproeverij

Mijn naam is Noa en ik loop stage bij OpstapmetLisa. Voor mijn stageopdracht moest ik een evenement organiseren samen met OpstapmetLisa. Aangezien we nog steeds in een Coronapandemie zitten moest het iets zijn voor een kleine groep. Zo zijn Ester en ik op het idee gekomen om een wijnproeverij te gaan organiseren. Ik ben op zoek gegaan naar aanbieders van wijnproeverijen en kwam de website van Goed Glas Wijn tegen. Goed Glas Wijn biedt wijnproeverijen op locatie aan en heeft meerdere soorten proeverijen. Uiteindelijk hebben wij voor de Portugese wijnproeverij gekozen!

De organisatie van de wijnproeverij

Het is heel erg leuk om zo’n wijnproeverij te organiseren, maar er komt ook best veel bij kijken. Zo moest ik iedereen uitnodigen, de partners van OpstapmetLisa vragen of die een aardigheidje in de goodiebag wilden doen, de locatie moest geregeld worden en die moest vervolgens leuk worden aangekleed. Ook niet onbelangrijk: er moesten glazen en hapjes geregeld worden. OpstapmetLisa locatie Believe by Les Copains in Delft was bereid deze te verzorgen. Na alles geregeld te hebben kwam het nieuws dat evenementen na 18:00 uur niet meer mochten. Wij wilden het wel graag door laten gaan dus hebben we het naar de middag verschoven. Gelukkig was het bedrijf een Goed Glas Wijn zo flexibel om mee te gaan. Helaas wel met een kleiner gezelschap, want sommige mensen konden geen vrij regelen, maar ik was allang blij dat het allemaal kon doorgaan!

Wijn leren ruiken en proeven

Wij hebben met alle gasten en onze wijnadviseur Robin van een Goed Glas Wijn maar liefst 8 wijnen, 1 port en 1 likeur geproefd en beoordeeld. Ook is ons geleerd hoe je het beste beste wijn kan proeven en ruiken. Ik ben zelf niet zo’n wijnkenner dus had geen idee maar de meeste wijnen waren erg lekker. Als je nog een favoriete wijn had tijdens de wijnproeverij kon je die ook nog bestellen voor thuis! Ik vond het een leuke ervaring en heb veel meer geleerd van wijn en ik zou OpstapmetLisa zeker aanraden om vaker evenementen te gaan organiseren!

Ben jij er de volgende keer ook bij?

Na het proeven van al die wijntjes hebben genoten van al dat lekkers van Believe By les copains in Delft. Die vielen erg in de smaak bij ons en de gasten. Het was dus zeker voor herhaling vatbaar! Lijkt het jou ook leuk om hier volgende keer bij te zijn meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Zodra er weer een wijnproeverij wordt georganiseerd laten we je het weten!


Credits foto’s: www.canva.com en van ons zelf

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen in combinatie met een aantal van onze partners. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.