Ontdek Dordrecht met de wandelapp van Walk the City

Geschreven op 14 mei 2024
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
vanaf de brug Dordrecht

Onlangs waren wij op uitnodiging van Walk the City in Dordrecht om deze stad met behulp van de wandelapp te verkennen. Ik heb er deze keer een moeder-dochter uitje van gemaakt door samen met mijn eigen moeder te gaan. We kozen de mooiste dag van de meivakantie uit: het was na een wel heel druilerige tijd eindelijk heerlijk zonnig weer!

Voor mij was het de eerste keer dat ik gebruik maakte van een wandelapp.Walk the City heeft een wandel-app ontwikkeld waarin meer dan 50 verschillende stadwandelingen worden aangeboden door heel Nederland, maar ook in België, Duitsland en zelfs Frankrijk! Sommige wandelingen zijn gratis en andere wandelingen zijn voor een klein prijsje van slechts € 1,99 te downloaden.

historische poort Dordrecht

Klaar voor de start

Ik had de app al op mijn telefoon gedownload en installeerde met een eenvoudige druk op de knop de wandeling van Dordrecht. Deze werd direct zichtbaar in het menu op de app en ik las dat het startpunt van de wandelroute aan de Johan de Witstraat was. Wij kwamen daar met de auto aan en zagen al snel een parkeergelegenheid dicht in de buurt. Met de zonnebril op en de telefoon in de hand gingen we van start.

straatbeeld Dordrecht

Eenvoudige en duidelijke wandelapp

De app leidt je door de wandeling heen met behulp van foto’s van bezienswaardigheden met een uitgebreid stuk tekst over de bezienswaardigheid en de achtergrond daarvan. Ook de route die je volgt is aangegeven met duidelijke instructies en foto’s zodat je niet verkeerd kan gaan.

Walk the city wandelapp

Ik kom niet uit de buurt van Dordrecht en kende deze plaats eigenlijk alleen maar van het langsrijden over de snelweg dus ik had geen idee wat hier allemaal te beleven is. De wandelapp van Walk the City nam ons mee door de ring en het stadcentrum van Dordrecht en we ontdektenhoeveel moois hier te zien is. Ik was erg verrast door de mooie middeleeuwse gebouwen, knusse straatjes en verborgen hofjes. En ik heb nooit geweten hoeveel haventjes en grachten er door Dordrecht lopen en wat geeft dit de stad een prachtige aanblik zeg!

Haven Dordrecht 3

Bijzondere plekken en een rijke geschiedenis

De toelichtingen bij de verschillende bezienswaardigheden leidden ons door de rijke geschiedenis van de stad over het ontstaan van de handel en het havengebied, de belegeringen en het begin van de onafhankelijkheid van de stad. Maar ook de prachtige kerken en musea worden uitgebreid onder de loep genomen. Het allermooiste vond ik wel de verschillende hofjes die aan de rand van het stadcentrum verborgen zitten waar wij doorheen konden struinen. En een grote verrassing was wel dat toen we door een stadspoort werden geleid we opeens uitkeken op een uitgestrekt stuk water: namelijk het Drierivierenpunt waar de Beneden-Merwede, de Noord en de Oude Maas samenkomen.

hofje Dordrecht

De wandeling is 4.1 kilometer en wij namen er zo’n 2 uur de tijd voor. Zo konden wij bij iedere plek de achtergrond hiervan lezen en even goed om ons heen kijken en het op ons in laten werken. Heel erg leuk om op deze manier meer over Dordrecht te weten te komen en zulke bijzondere plekjes te ontdekken.

grote kerk Dordrecht

Een lekkere lunch als afsluiter

En na afloop van de wandeling ploften wij heerlijk neer op het terras van Centre Ville voor een koel glas icetea en een heerlijk belegd broodje.

Op het terras in Dordrecht

Wil jij deze wandelroute ook lopen of ben je benieuwd naar een van de andere stadswandelingen van Walk the City? Bekijk ze hier


Credits foto’s: OpstapmetLisa en Walk the City

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox