Op stap in Groningen met Marian

Geschreven op 6 januari 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Marian van Dijk
Marian van Dijk
skyline Groningen

Onze blogster Marian heeft in haar leven al op veel verschillende plekken in Nederland gewoond. Friesland, Groningen, Drenthe, Noord-Holland, Zuid-Holland en Overijssel. Zo is zij voor OpstapmetLisa een ideale blogster om ons over veel verschillende leuke plaatsen in Nederland te vertellen. Deze keer geeft ze ons leuke tips voor een bezoek aan Groningen!

Ga je binnenkort naar Groningen?

Beklim dan vooral de Martinitoren, wát een uitzicht!! En zwerf een beetje door de stad, er is zoveel moois te ontdekken!

De Martinikerk

In de Martinikerk hangt bijvoorbeeld kunst van Egbert Modderman, die naam moet je onthouden! Het is vrij toegankelijk en je kan er heerlijk bijkomen in de oase van rust en de prachtige schilderijen van Egbert! Zo heeft hij bijvoorbeeld de zeven werken van barmhartigheid in een modern jasje geschilderd.

Wil je de kerk met een groep bezoeken en meer weten over de kerk en haar geschiedenis? Dan kan je ook een rondleiding boeken waarmee je of door het schip, of door het schip en de gewelven van de kerk wordt geleid.

Een hapje en drankje bij Feel Good

Tijdens onze Groningen city trip zijn we naar de Feel Good gegaan. Een ontbijt en lunch café waar je de hele dag door de heerlijkste gerechten en drankjes kan krijgen. Van American Chocolate Pancakes en Bali Breakfast  tot aan feel good bowls en maaltijden als burgers, wraps en nog veel meer. Olala, daar zou ik een hele dag willen crashen met een boek. Van koffie naar lunch, smoothie naar diner… ik kon niet kiezen!

Mijn oudste zoontje heeft mijn culinaire insteek: genieten van alle nieuwe smaken, hij zat volop blij te zijn, net als ik! Echt fan-tas-tisch, je moet hier geweest zijn! Wat heerlijk, wat vers, wat gezond! En wat een goede sfeer! Je vindt deze aanrader op de Oude Kijk in ’t Jatstraat.

Oude Kijk in ’t Jatstraat

Op deze fijne plek vind je overigens nog veel meer leuke winkels. Er zijn bijvoorbeeld heeft veel speciale (interieur)winkels met een gevarieerd aanbod. Zeker als je fan bent van vintage, dan mag je deze winkelstraat zeker niet overslaan. Maar ook als je op zoek bent naar een goed boek, een cadeau of een plek om gewoon lekker te zijn, is Oude Kijk in ’t Jatstraat the place to be!

De beste cocktails van Nederland vind je in Groningen

En niet omdat Erik Beeftink mijn neef is, maar vooral omdat hij de beste Bartender van Groningen is en misschien wel van heel Nederland: aan het einde middag kan je door naar The Stockroom! Het is even zoeken maar heb je het gevonden, dan wil je iedere avond terug! Onlangs hebben ze de Entree Award voor beste cocktail bar van Nederland gewonnen. Ja, hier wil jij naartoe!!

Wil je meer tips van mij krijgen over Groningen, Alphen aan den Rijn of een van de andere plaatsen waar ik graag kom? Blijf mijn blogs dan volgen op OpstapmetLisa!

Liefs,

Marian