Bezoek de Kaasmarkt in Gouda

Geschreven op 30 juni 2019
Leestijd 2 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Kaasmarkt

Van april tot eind augustus wordt in Gouda ieder jaar de wekelijkse kaasmarkt georganiseerd. Boeren en handelaren doen op de Markt van Gouda ouderwets handjeklap om de beste kazen.

Kaas, kaas en nog eens kaas

Het marktplein staat vol met gezellige kraampjes waar je heerlijke kazen in alle smaken en groottes kan proeven en kopen. Maar natuurlijk is er meer. Op de wekelijkse ambachtenmarkt koop je allerlei verschillende streekproducten. En rond het plein ademt het volop leven op de gezellige terrassen.

Kaas kaas en nog eens kaas

Naast kaas eten leuke en leerzame activiteiten

Ook zijn er verschillende activiteiten te doen voor jong en oud. Zo kan je jezelf laten wegen in kazen in het Waaghuis de Goudse Waag. Je kan een rondrit maken in het centrum met paard en wagen en je kan je precies laten uitleggen hoe het proces van kaasmaken in zijn werk gaat. Ze laten het je zelfs nog zien en proeven ook. Voor de kinderen zijn er op verschillende plekken leuke kaasspelen zoals klompen vangen, kaassjoelen en boter-kaas-en-eieren.

kaas maken

Poffertjes, stroopwafels of lekker lunchen

En wanneer je trek krijgt, plof je gewoon neer bij een van de omliggende brasserieën of doe jij je tegoed aan een heerlijke portie poffertjes bij de poffertjeskraam of een verrukkelijke versgebakken stroopwafel van de Siroopwafelbakkerij.

poffertjes

Rondleiding door Gouda

Mocht je na een ochtendje struinen, proeven en kopen op de kaasmarkt nog niet uitgekeken zijn in Gouda? Dan kan je met het Goudse Gidsen Gilde nog een wandeling maken of een gezellige grachtentocht.

Gouda centrum

Parkeren bij de kaasmarkt

Wil je de kaasmarkt in Gouda bezoeken? De markt is geopend van 10:00 tot 12:30 uur. Parkeren kan je het beste doen bij parkeergarage Nieuwe Markt. Vanuit deze parkeergarage loop je zo het overdekte winkelcentrum in en wandel je van de Nieuwe Markt zo via de Goudse Waag de Markt op.

Veel plezier!

Wil je op de hoogte blijven van leuke uitjes? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Dan maak je gelijk ook kans op leuke acties en prijzen.