Wat te doen in februari – voorjaarsvakantie

Geschreven op 9 februari 2021
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Noa Brinkman
Noa Brinkman
voorjaarsvakantie

Helaas zitten we ook in februari nog steeds in lockdown, zeker tot 2 maart. En het wordt steeds moeilijker om nog leuke dingen te verzinnen om te doen, maar gelukkig hebben jullie OpstapmetLisa waar je genoeg inspiratie op kan doen voor leuke activiteiten of om het thuis gezellig te maken. Ook voor deze maand hebben we weer een blog vol tips voor je, waarbij we natuurlijk ook hebben gekeken naar de voorjaarsvakantie. Want ook al zijn de kinderen nu fijn op school, nog even en ze hebben een hele week vrij om leuke dingen te doen! Maar wat?!

Op stap met het gezin

Wij zijn voor je op zoek gegaan naar leuke dingen om te doen met het hele gezin. Want er zijn nog best wat dingen wél mogelijk! Hoe leuk is het nou om met je gezin in een lelijk eendje te toeren? Dat kan bij: Eenden Tours Westland. Je kan een tour doen met je eigen huishouden, maar ook met een ander gezelschap, zolang ieder huishouden maar in een eigen auto zit. Je wordt met een routebeschrijving op pad gestuurd en rondgeleid door het mooie Westland. Naast het genieten van de omgeving is er ook een doel. De kinderen krijgen een bingokaart mee om onderweg allerlei objecten te herkennen en te kunnen afstrepen om BINGO te halen!

Coronaproof Lelijke eend huren

Ook is het leuk om met het gezin een leuke vaartocht te maken, bijvoorbeeld bij Rederij Loenen aan de Vecht. De vaartochten zijn te boeken tot en met 31 maart 2021. Een vaartocht duurt minimaal 2 uur en is inclusief catering. Je kan via de website van de rederij een boeking maken voor een dag en een tijdstip naar keuze en gelijk een keuze maken in de catering die je wilt hebben.

En natuurlijk is lekker wandelen met het gezin is altijd goed! Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een natuurpark met ruim 5.000 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. Je kan hier eindeloos genieten van de rust en ruimte en je kinderen kunnen even lekker uitrazen! Kies een route over de gemarkeerde paden of met behulp van beschreven routes. En misschien tref je wel een van de edelherten, moeflons of wilde zwijnen die daar vrij rondlopen. Wil je in een andere omgeving wandelen? Lees dan eens de blogserie Fietsen en Wandelen in Nederland. Hierin vind je volop mooie wandeltips door heel het land.

wandelen in de natuur

Actief

Voor de mensen die meer van actieve activiteiten houden is Poldersport De Kwakel gewoon open. Het poldersporten vindt plaats in groepjes van max. 4 personen en het is sporten in buiten lucht dus volledig coronaproof. Ideaal dus om even lekker actief te zijn met het hele gezin, een paar vriendjes of met je eigen vriendengroep.

Survivallen bij Poldersport De Kwakel

Nu we toch actief willen blijven, maar de sportscholen nog dicht zijn kan je ook online sporten met een trainer! Het is bovendien super flexibel, omdat je niet naar de sportschool hoeft en als je jouw kinderen meeneemt in de online training hoef jij eens niet te motiveren om in beweging te komen. En is ook nog eens gezellig met het hele gezin!

Vanaf thuis

Voor de mensen die binnen willen blijven, maar wel iets leuks willen doen hebben wij een leuke online escape room gevonden Quest Escapes. Met dit spel kan je vanuit je woonkamer een spannend spel met je vrienden/familie spelen. Ook hebben wij leuke livestreams gevonden waar je thuis naar kan kijken en is ook nog is heel gezellig! Die lees je in mijn vorige blog: Online livestream vanuit huis

Zijn jouw kinderen nog wat kleiner? Ga dan lekker met ze knutselen. In het blog Knutselen met kinderen geeft Sonja volop tips om lekker creatief bezig te zijn met de kleintjes.

Armbanden knutselen

Lekker eten vanuit de drive thru

Wat nu ook erg populair is zijn drive thru’s. Je hebt ze in verschillende soorten. Wij hebben een aantal leuke voor je gevonden: ss Rotterdam Drive Thru, jawel, dat bijzondere schip/hotel/restaurant in Rotterdam. Deze drive thru is helemaal coronaproof. Terwijl je wacht op je bestelde gerechten, rijd je met de auto langs verschillende containers op de kade. Deze containers vertellen meer over La Grande Dame, haar historie en nog veel meer! Hoe leuk is dat?! Je kan de hele maand februari dagelijks eten afhalen van 16:00 tot 20:00 uur.

drive thru

Woon jij in Brummen en ben je gek op pannenkoeken? Doe dan een ritje door de drive thru van Reuvershoeve. Ze hebben hun foodtruck voor je klaargezet waar je vanuit de auto van donderdag tot en met zondag van 16:00 tot 20:00 uur hun heerlijke pannenkoeken kan afhalen. Naast de lekkere pannenkoeken hebben ze ook slow smoked spareribs en andere heerlijkheden van de smoker voor je op de kaart staan.

En nu hopen dat we echt in de staart van de Corona pandemie zitten en dat we er in het voorjaar weer echt met elkaar op uit kunnen!

Wil jij meer tips ontvangen om wat inspiratie op te doen voor leuke uitjes en andere tips om het gezellig te maken? Volg ons dan op Facebook, Instagram of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Dit blog is redactioneel geschreven.