Op stap met de kleinkinderen

Geschreven op 4 juni 2019
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester

Ons dagelijks leven is over het algemeen erg druk en hectisch. Kinderen naar school brengen, werken, boodschappen, koken, het huishouden en dan ook nog eens de kinderen af en aan naar hun sportclub brengen.

Hoe lastig kan het dan zijn als je hoort dat er weer een studiedag is op school of dat de leraren weer gaan staken. En ook in de vakanties is het niet altijd mogelijk om vrij te nemen of de kinderen naar de kinderopvang te brengen.

Dan is het fijn als opa en oma aanbieden om een dag op stap te gaan met de kleinkinderen. Naar de speeltuin, dierentuin of andere leuke locatie. Wij hebben een aantal leuke uitjes op een rijtje gezet voor opa en oma met hun kleinkinderen.

Space expo

Space expo is een heus ruimtevaart museum in Noordwijk. Niet alleen superleuk voor de kleinkinderen, maar ook voor opa en oma. Ook zij steken hier altijd wel wat op van onze huidige ruimtevaarttechnieken. Samen met je kleinkinderen kom je langs alle sterren en planeten van het heelal, kunnen jullie je lol op tijdens de wisselende exposities, bezoeken jullie het ruimteschip van André Kuipers of gaan jullie op excursie in de space shuttle.

Space Expo

Er zijn nog veel meer musea die ideaal zijn om met de kleinkinderen naartoe te gaan. Neem bijvoorbeeld NEMO in Amsterdam, Corpus in Oegstgeest, het Maritiem museum in Rotterdam en het Spoorwegmuseum in Utrecht. Kijk voor meer inspiratie eens hier.

Strandjutten

kinderen in branding zee

Wat vinden kinderen fijner dan lekker mogen rennen, struinen en druk doen? Neem ze lekker mee naar het strand en laat ze uitwaaien. Open en oma lopen met een rustig gangetje langs de branding van de zee, terwijl de kleinkinderen rennen, rollen, vluchten voor de golfen en op zoek gaan naar de mooiste schelpen om mee naar huis te nemen.

Ga naar de bibliotheek

Kinderboeken oma leest voorDe meeste bibliotheken hebben niet alleen leuke boeken om ter plekke te lezen of om mee te nemen naar huis, om daar lekker samen met je kleinkind op de bank te kruipen. Er worden ook vaak verschillende evenementen georganiseerd in de bibliotheek. Van voorlees-uurtjes tot kleine voorstelling en workshops. Kijk dus eens op de website van de bibliotheek bij jullie in de buurt wat er daar te beleven is.

Tegenwoordig zijn er ook een heleboel leuke boekenwinkels te vinden waar leuke leeshoekjes zijn en waar er voor opa en oma een lekker bakje koffie te krijgen is. Onze gastblogster Louise heeft onlangs een overzicht gemaakt van de leukste kinderboekenwinkels.

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe blogs en winacties? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief