Restaurant recepten om thuis te maken: Tapasrestaurant Destino

Geschreven op 6 december 2020
Leestijd 2 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
restaurant recepten - berenjena recept

In onze nieuwe serie Restaurant recepten om thuis te maken geven restauranteigenaren je graag een kijkje in hun keuken. Door jou hun geheime succes recepten te geven kan je nu heel gemakkelijk thuis aan de slag! Dit keer geven we graag het woord aan Reinbert, eigenaar van Tapasrestaurant Destino in Rotterdam.

“Tapas zijn altijd lekker! Als diner of als hapje bij de borrel. Zelf kan ik geen genoeg krijgen van onze beignets van aubergines. Auberginebeignets komen oorspronkelijk uit Córdoba, gelegen in het zonnige Andalusië.”⠀⠀⠀

Recept auberginebeignets van Destino⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Door de zout-zoet combinatie van de auberginebeignets zijn ze geschikt als tapa maar zelfs als dessert.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Dit heb je nodig voor 4 personen:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  • 2 middelgrote aubergines⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • 200g kikkererwtenmeel⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • rozemarijn⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • gekoelde spa rood⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • zout⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • peper⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • extra vergine olijfolie⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • 1 theelepel bakpoeder⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • miel de caña (ongeraffineerde suikerrietstroop o.a. verkrijgbaar bij de Spaanse Winkel)
  • grof zeezout⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • (soja)olie om in te frituren⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Logo destino recept

Bereidingswijze

Doe het kikkererwtenmeel (hou een klein beetje apart om de aubergines mee te bloemen) in een kom en meng het met 2 takjes fijngehakte rozemarijn, een ruime snuf zout, een paar slagen versgemalen zwarte peper en het bakpoeder. Neem een garde en voeg al roerend de spa rood toe tot het een klontenvrij beslag van yoghurtdikte is geworden.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Was vervolgens de aubergines en droog ze goed af. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Besprenkel de plakken licht met olijfolie en een snufje peper en zout.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Haal ze door het kikkererwtenmeel en klop de het overtollige meel eraf. Vervolgens haal je ze door het beslag. Laat overtollig beslag eraf lopen, maar zorg ervoor dat de hele schijf goed bedekt is met het beslag. Anders zuigt de aubergine zich vol met frituurvet.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Frituur de aubergines op 180 graden in ongeveer 7 minuten goudbruin. De beignets blijven drijven en moeten halverwege worden omgedraaid. Als ze gaar zijn, laat je ze uitlekken en overgiet ze rijkelijk met miel de caña en strooi er wat grof zeezout over.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Veel plezier met het recept en Buon proveche!⠀⠀

Groeten,

Reinbert⠀⠀⠀⠀

Wil je meer recepten van onze favoriete restaurants ontdekken? Neem dat een kijkje bij onze serie Restaurant recepten om thuis te maken. Hier vind je nog veel meer lekkers!