7 x lekker speuren in de herfst

Geschreven op 19 september 2023
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa

Het is weer herfst! En dat betekent dat er weer allerlei schatten te vinden zijn in de natuur. Maar er is meer te doen! Wij zijn voor je op zoek gegaan naar leuke tips voor bijvoorbeeld de herfstvakantie, maar eigenlijk kunnen deze tips de hele herfst wel!

Speuren in de herfst

Op paddenstoelenjacht

Heb je nog ergens een oud fototoestel liggen of een telefoon waarmee je foto’s kan maken? Laat je kind hiermee foto’s maken van paddenstoelen die je tegenkomt in het bos! Eerder schreven we een blog over de plaatsen waar je de meeste paddenstoelen kan vinden. Dat blog vind je hier. Maar ook bij jou in de buurt is vast een bos waar je kind de mooiste exemplaren kan vastleggen!

Speurtochten met Lotje

Izi.Travel is een gratis app met heel veel verschillende audio-speurtochten: ook voor kinderen! Op de app staat namelijk een heleboel leuke speurtochten van Lotje die je samen met je kinderen kan doen. De smartphonespeurtochten zijn geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar en de wandelingen zijn ongeveer 3 km lang. De Lotje-speurtochten vind je vooral in de buurt van musea, vakantieparken en natuurgebieden.

Speuren in de herfst

Op zoek naar kabouters in de buurt van Nijmegen

Voor de allerkleinsten heeft de VVV Nijmegen een superleuke Kabouterspeurtocht gemaakt. Je kan de GPS-route gratis downloaden op de website van de VVV Nijmegen. De route is 2 kilometer lang en tijdens je wandeling zijn er allemaal leuke kabouterspelletjes en opdrachten.

Speuren in de herfst

Welk geluid maakt dat dier?

Welk geluid maakt de merel en hoe praten konijnen met elkaar? Quest Junior en Storytel hebben hiervoor de handen ineen geslagen en hebben een superleuk luister-dierengeluidenspel gemaakt. Je vindt het spel hier. Heb je geen Storytel? Geen probleem! Je kan Storytel namelijk 30 dagen gratis uitproberen zonder ergens aan vast te zitten. Zo kan je deze herfst dit leuke spel spelen!

Speuren in de herfst

Maak zelf je eigen speurtocht

Dit is echt leuk om samen met je kinderen te doen. Oerrr van Natuurmonumenten heeft een speciale speurtocht-kit gemaakt waarmee jij zelf aan de slag kan met je kinderen. Zo stel je helemaal zelf een speurtocht samen! Onderweg kunnen de kinderen zelf allerlei opdrachten bedenken om de speurtocht nog leuker en uitdagender te maken. En heeft iedereen de speurtocht gedaan? Dan krijgen ze ook nog een Boswachtersdiploma! Die kan je namelijk ook zelf downloaden.

Speuren in de herfst

Stadsspeurtocht in Gouda

Je hoeft niet per se in het bos te zijn om een speurtocht te kunnen doen. In Gouda kan je met de kinderen een stadsspeurtocht doen. Je kan deze speurtocht voor € 4,95 bij de VVV van Gouda kopen of online via de website.

The Little Walk of Horrors

Ontdek al wandelend een nieuwe stad!

Walk the City heeft een superhandige app ontwikkeld waarmee iedereen een leuke stadswandeling of wandeling in de natuur kan maken. Tijdens je wandeling kom je van alles te weten over de stad of het gebied van jouw keuze compleet met leuke weetjes en anekdotes. Heel anders zijn de stadswandelingen van The Little Walk of Horrors! Met deze wandelingen ontdek je de duistere kant van de stad. In tegenstelling tot Walk the City zijn de stadswandelingen van The Little Walk of Horrors juist 100% offline: je ontvangt een handig boekje met duidelijke foto’s en informatie over de bloederige geschiedenis van een bepaalde plek samen met een losse duidelijke routebeschrijving. Na een Horrorwalk weet jij alles over de duistere geschiedenis van de stad en in welke gebouwen het spookt!


Foto’s: www.canva.com en the little walk of horrors

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox