Scala Foodbar & Theater: echt een leuk concept!

Geschreven op 12 december 2023
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Scala Foodbar & Theater

Onlangs werden we uitgenodigd door Scala Foodbar & Theater in Amsterdam. Deze theaterfoodbar vind je op de Van Hallstraat in Amsterdam, in de buurt van de Westergasfabriek. We hebben echt genoten van het originele concept! Je leest in dit blog hoe wij ons bezoek hebben ervaren.

Scala Foodbar & Theater

Een complete avond uit

Bij Scala Foodbar & Theater mag je rekenen op een complete avond uit. Bij binnenkomst werden we enthousiast ontvangen door Sebastiaan en zijn collega. Door hen werden we naar onze tafel gebracht, waar wij tussen de verschillende voorstellingen door lekker kunnen eten. Deze tafel blijft de hele avond voor jou gereserveerd. Het concept van Scala werd aan ons uitgelegd aangezien wij hier nog niet eerder waren geweest. Tijdens je avond uit bezoek je 1, 2 of 3 theatervoorstellingen. Deze boek je van tevoren of ter plekke. Houd er wel rekening mee dat de theaterzalen heel klein en intiem zijn waardoor de voorstelling die je graag wilt zien misschien al vol zit als je ze niet hebt gereserveerd. Tussen de voorstellingen door is het mogelijk om te genieten van een drankje en een hapje.

Scala Foodbar & Theater

De theatervoorstellingen

Je hoeft zelf niet op de tijd te letten want voor iedere voorstelling gaat de gong en wordt je naam omgeroepen. Wel zo handig! De voorstellingen bij Scala rouleren iedere drie weken. Hetzelfde geldt voor het menu. Je kan dus regelmatig gaan want je avond is elke keer anders! De voorstellingen variëren van cabaret, tot toneel en standup comedy. Wij kozen voor de caberetvoorstelling van Tijmen Barneveld en voor de toneelvoorstelling van Downstage Left. De laatste voorstelling was in het Engels, maar dat maakte ons niet uit. Elke voorstelling wordt per avond 3 keer gegeven, dus je kan eigenlijk elke combinatie kiezen die je wilt.

Scala Foodbar & Theater

Eten uit de muur

Eten bij Scala? Dat doe je onder andere uit de muur! Jawel, je leest het goed: er is een vintage automatique aanwezig waar verschillende gerechten in staan. Zelf noemen ze dit “Culi Fast Food”. Op je tafeltje vind je een glaasje met daarin een muntje per persoon. Met dat muntje kan je dus eten uit de muur trekken. De gerechten staan op de menukaart, dus je kan van te voren al bedenken wat je wilt. Verwacht geen kroketten en frikandellen, maar falafel met gebakken aubergine, Indiase curry pie of kipballetjes met orzo. Heb je meer trek? Dan vraag je gewoon om nieuwe muntjes en ga je nog een keer langs de automaat!

Scala Foodbar & Theater

Maar er is meer!

Je kan er ook voor kiezen om een plankje te nemen zoals de antipasti, de mezze of een kaasplankje van Kef. Wij kozen voor de mezze. Dit was een selectie Libanese voorgerechtjes en flatbread. Erg lekker en gezellig omdat dit een shared dining concept is. En toe is er ook van alles zoals taartjes van Petit Gâteau en Montgomery’s ijs. Die gerechtjes worden wel gewoon aan je tafeltje geserveerd. Jij bepaalt dus hoeveel je eet: een compleet diner of een paar hapjes tussen de voorstellingen door.

Scala Foodbar & Theater

Snel contact en veel gezelligheid

Omdat de sfeer bij Scala Foodbar & Theater zo intiem en ongedwongen is, heb je best snel aanspraak met andere gasten. Wanneer je naam is omgeroepen nadat de gong is afgegaan verzamelt iedereen zich bij de ingang van de trappen. Omdat de zaaltjes klein zijn heb je snel contact. Dat maakt dat wij het concept nóg leuker vonden! En iedereen is van harte welkom, ook de minder valide mensen. Er is een rolstoelvriendelijk toilet aanwezig en er is een alternatieve route om bij de zaaltjes te komen. Wanneer je Scala bezoekt met minder valide mensen geef dat dan wel van tevoren aan. Dan maken zij er een onvergetelijke avond van.

Scala Foodbar & Theater

De Scala cadeaukaart

Een avondje Scala Foodbar & Theater is echt om cadeau te geven. Zo is er voor ieder budget een bon. Je kan ervoor kiezen om een bon te nemen met een totaalpakket, zoals twee voorstellingen, twee drankjes en twee gangen voor € 50,-. Maar je kan ook zelf een bedrag in laten vullen. De cadeaukaarten worden feestelijk ingepakt en zijn daarom heel leuk om te geven én om te krijgen!

Scala Foodbar & Theater

Parkeren bij Scala Foodbar & Theater

Bezoek je Scala Foodbar & Theater met de auto? Dan kan je je auto voor € 6,50 per uur aan de straat parkeren. Daarnaast zijn er verschillende ParkBee locaties in de buurt waarvan één pal onder Scala. Dat is ParkBee Donker Curtiusstraat en parkeren daar kost € 3,- per uur. Het is geen grote garage dus reserveer van tevoren je parkeerplaats. Is deze garage vol? Dan zit er nog een ParkBee garage op de Van Beuningenstraat (€ 4,20 per uur). Vanaf die garage loop je in 8 minuten naar Scala. Op 10 minuten afstand kan je ook pakeren bij Q-Park Westergasfabriek. Het uurtarief van die parkeergarage is € 4,60.

Scala Foodbar & Theater


Foto’s: opstapmetlisa

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox