Vakantietips voor tieners

Geschreven op 2 augustus 2023
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Vakantietips voor Tieners

Zit jouw tiener in de vakantie ook alleen maar een beetje nutteloos op een beeldscherm? Wij hebben zelf ook tieners in huis en weten hoe vervelend dat kan zijn. Daarom dit blog vol tips om te doen met jouw tiener. Je zal wat gemopper horen, maar uiteindelijk zit er vast een tip tussen die ze leuk vinden!

Vakantietips voor Tieners

Bezoek een Instagram museum!

Een tiener zal in eerste instantie niet staan te springen om een museum te bezoeken, maar een Instagram museum is een heel ander verhaal! Hier kan jouw tiener de mooiste foto’s (selfies) maken om zijn of haar vrienden mee te imponeren. Want geef toe: het grootste deel van het leven van jouw tiener speelt zich online af. De musea in dit blog zijn allesbehalve saai! Zelfs jij als ouder vindt het vast leuk.

Vakantietips voor Tieners

Dagje pretpark met je tiener

Een dagje pretpark is altijd leuk, zelfs voor je tiener! Naast alle bekende pretparken zijn er ook minder bekende pretparken in Nederland die minstens zo leuk zijn als de grote (duurdere) varianten. Wij hebben tips voor je verzameld in dit blog. En mocht jijzelf niet zo’n held zijn in de achtbaan, neem dan een vriend of vriendin van jouw tiener mee!

Vakantietips voor Tieners

Speurtochten door een stad

Ga met je tiener eens op pad in een stad. Niet om te shoppen, maar om te speuren! Er zijn veel aanbieders van leuke speurtochten om te doen, zoals bijvoorbeeld de WhatsApp tour van Stad Unique. Of maak het nog spannender met een Citygame!

Vakantietips voor tieners

Naar het strand!

Ga eens een dagje naar het strand en neem strandspelletjes mee. Op rustige stranden kan je kubb spelen: een hilarisch houten werpspel. Is het strand wat drukker? Dan is in de zee spelen met een bal altijd leuk. Je kan je stranddag ook wat specialer maken met bijvoorbeeld een surfles. Bij Hart Beach in Scheveningen worden surflessen gegeven voor kinderen en tieners. Superleuk om eens te proberen! Maar ook op andere stranden zijn er plekken waar jouw tiener onder begeleiding de golven kan trotseren. Lekker actief en spannend!

Vakantietips voor tieners

Dagje klimmen/boulderen

Heb je thuis geen waterratten, maar wil je wel iets actiefs doen? Dan is klimmen of boulderen een leuke vakantietip voor je tiener. Zeker boulderen is goed te doen voor iedereen. Er komt geen zekering aan te pas en er zijn routes in verschillende moeilijkheidsgraden. Klimschoenen kan je vaak huren. Boulderen is een leuke tip wanneer het weer een beetje minder is. Leuke boulderhallen zijn onder andere Delfts Bleau, Boulderhal Energiehaven in Utrecht, Rocksteady Bussum, Mountain Network Arnhem en Klimmuur Centraal Amsterdam.

Vakantietips voor tieners

Naar de bioscoop

Altijd leuk: een filmpje pakken met je tiener! Zeker nu er weer leuke films draaien in de bios. Ga bijvoorbeeld met je tienerdochter naar de Barbie Movie of ga vanaf eind augustus naar de film Greatest Days over een groep vriendinnen die helemaal gek zijn op de boyband Take That (waarschijnlijk kennen zij deze band niet, maar evengoed een erg leuke film!) Met je tienerzoon bezoek je Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One of griezel met Meg 2: The Trench. Iets lekkers erbij en lekker samen kijken!

Vakantietips voor tieners

Lekker shoppen

De zomervakantie is dé tijd om te shoppen voor het nieuwe schooljaar. Misschien doe je dit sneller met je tienerdochter dan je tienerzoon, maar nieuwe kleding of schoolspullen hebben ze allemaal nodig. We hebben alvast wat shoptips voor je in een van deze blogs vastgelegd, maar gewoon een dagje shoppen in je eigen favoriete winkelcentrum is natuurlijk ook goed. En regent het? Dan hebben we ook tips om lekker overdekt te shoppen.

Vakantietips voor tieners

Naar de boekhandel op de bibliotheek

Heeft jouw zoon of dochter Booktok al ontdekt? Op Tiktok onder de hastag #booktok vind je allerlei toffe video’s van tieners die hun favoriete boeken aanprijzen. Door Booktok zijn de verkoopcijfers in de boekwinkels flink gestegen, ook in Nederland! Dit is dus de perfecte manier om jouw tiener met de neus in de boeken te krijgen! Ga vervolgens samen naar een leuke boekhandel of naar de bibliotheek. Zo hebben jullie samen een leuk uitje en je tiener gaat lezen, win-win!


Foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox