Bereid je huid voor op het voorjaar

Geschreven op 10 februari 2022
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Bereid je huid voor op het voorjaar

Het voorjaar staat voor de deur. Hoe bereid jij je huid hier op voor? Blitz Wellness & Skincare is gespecialiseerd op het gebied van huidverzorging en geeft je advies. Je leest het hier!

Voorjaarskriebels

We gaan weer richting voorjaar. De dagen worden weer langer en de koude grijze en grauwe lucht wordt verjaagd door de eerst zonnestralen. We hebben er lang op moeten wachten en de verleiding is dan ook groot om meteen volop van de zon te genieten.

Laat je huid rustig wennen aan de zon

Maar pas op, want onze huid is hier nog helemaal niet aan gewend. De voorjaarszon heeft nog niet heel veel kracht, maar voorzichtigheid is altijd geboden. Voorjaarszon levert ook nog geen vitamine D, dus kunnen we dit tekort in deze periode nog niet via de zon aanvullen. Jouw voedingssupplementen kunnen dus nog niet de kast in. Bouw blootstelling aan de zon rustig op, ook als je, in de eerste voorjaarszon, lekker uit de wind achter het glas zit. Ik adviseer mijn cliënten altijd om per 1 april dagelijks een beschermingsfactor te gebruiken om de huid te beschermen en zoveel mogelijk zonschade te voorkomen. Laat je goed adviseren over een goede zonnecrème. Hierin zit namelijk veel verschil.

Gebruik nooit je crème van vorig jaar! De factor is namelijk teruggelopen en dat betekent dat jouw factor 30 geen factor 30 meer is. Koop dus ieder jaar een nieuwe zonnecrème. Mocht je vroeg in het jaar al naar een zonnige bestemming op vakantie gaan dan is het tevens aan te raden de huid van te voren iets aan de zon te laten wennen. Door bijvoorbeeld een aantal keer een paar minuten onder de zonnebank te gaan. Zo heeft je huid de kans om rustig te wennen aan de zon. Pas extra op met (verse) littekens! Die kunnen namelijk lelijk en meer zichtbaar worden door blootstelling aan de zon. Zeker het eerste jaar is het oppassen geblazen. Gebruik op littekens altijd factor 50.

Scrub je winterhuid lekker af

Het voorjaar is voor velen ook een tijd voor de grote schoonmaak in huis. Deze grote schoonmaak zouden we ook voor onze huid moeten doen. Weg met de vale, grauwe winterlaag. Met een goede peeling komt onze stralende frisse voorjaarshuid weer tevoorschijn! Maar ja, dan blijkt je huid nog zo bleek en wit. En juist daarom is een goede peeling belangrijk, want na een peeling worden werkstoffen weer beter opgenomen en verloopt het bruiningsproces beter en egaler.

Lekker strak in je vel

Ook onze garderobe wordt voorbereidend op het voorjaar weer even onder de loep genomen. Maar staan al die leuke zomerjurkjes, korte broekjes en mouwloze shirtjes eigenlijk nog goed?

Of ervaar jij ook steeds vaker die vervelende randjes die je niet weg krijgt met sporten? Heb je hier en daar wat verslapping of cellulitis waardoor je het dragen van je bikini nog niet echt ziet zitten? Je bent niet de enige. Voor deze, veel voorkomende, ‘problemen’ zetten wij onze cliënten op een bodycontouring kuur met de LPG Alliance. Dé oplossing voor huidverslapping en cellulitis.

Wil jij ook goed voorbereid en zelfverzekerd het voorjaar in? Kom binnen bij Blitz voor een vrijblijvend consult en laat je adviseren.


Credits foto’s: www.canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen in combinatie met onze partner Blitz Wellness & Skincare. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox