Lekker bijkomen in de theetuin

Geschreven op 29 maart 2019
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Ester
Ester
theetuinen

De lente is in aantocht. En dan willen we er massaal op uit. De een zoekt de drukte en gezelligheid op van de Nederlandse stranden en de ander vermaakt zich veel liever op een sfeervol, landelijk plekje in de natuur. Want ook dat geeft je een optimaal voorjaarsgevoel!

Wij zijn daarom op zoek gegaan naar sfeervolle theetuinen om in neer te vleien en te genieten van lekkers in een mooie omgeving. Hier vind je ons lijstje:

Regio Den Haag

In regio Den Haag vind je meerdere mooie plekjes in het park, aan het water of in een mooie stadstuin. Twee hiervan wil ik deze keer onder de aandacht brengen. De eerste is Theeschenkerij IJgenweis Clingendael.

Je vindt de theeschenkerij middenin Landgoed Clingendael, waar je ook twee keer per jaar kan genieten van de Japanse Tuin.

IJgenweis is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen Staatsbosbeheer en SAB en richt zich op duurzaamheid, met oog voor mens en milieu. Na of voor een heerlijke wandeling op het prachtige landgoed is de theeschenkerij de perfecte locatie om lekker na te genieten. In de winter is de theeschenkerij gesloten, maar vanaf 30 maart kan je weer bij ze terecht voor een heerlijke kop thee.

Theeschenkerij IJgenweis

De andere theetuin die wij deze keer belichten vind je op Landgoed Dorrepaal in Leidschendam. Op de mooie buitenplaats, achter de fruitmuur ligt het theehuisje verscholen. Bij de theetuin bevindt zich een speeltuin en een heus kabouterbos waar de kinderen veilig kunnen spelen terwijl jij van de geniet van de rust en het groen om je heen! De theetuin is geopend van eind maart tot begin oktober. Maar je bent het gehele jaar door ook welkom in de binnentheetuin in de tuinwinkel.

theetuinen

Sleeuwijk

Vlakbij de vestingsstad Gorinchem vind je Theetuin Binnen & Buiten. De naam zegt het eigenlijk al: bij mooi weer kan je heerlijk buiten vertoeven en wanneer het weer iets minder mooi is, ben je binnen van harte welkom. Dankzij de ligging aan het water kan je er zelfs een sloep huren! Alles dus voor een heerlijke dag uit. En theesommelier Karin geeft regelmatig workshops waarin je leert hoe je het lekkerste kopje thee kan zetten.

Appeltern

Aan de rand van tuininspiratiepark Appeltern in Gelderland vind je Theetuin Appeltern. Deze theetuin is een heerlijk rustpunt voor wandelaars, fietsers en toevallige passanten. Geniet hier van verschillende soorten thee en koffie en natuurlijk heerlijke zelfgemaakte taartjes. Je kan hier ook een high tea reserveren en ook bij minder weer is het er prima vertoeven. Combineer je bezoek aan de theetuin ook meteen aan een bezoek aan de Tuinen van Appeltern!

Regio Rotterdam

Wil je het gevoel hebben dat je even op vakantie bent in het boerenland? Vlei dan eens neer in de Theetuin van Shirestal de Griendheuvel in Dordrecht. De tuin is gevestigd op een heuse paardenmelkerij en fokkerij. De tuin ligt verscholen op het erf en is toegankelijk via een sfeervol laantje met pruimenbomen. Hier kan je genieten van het landelijke uitzicht, van de Shirepaarden, hun veulens én natuurlijk van allerlei ambachtelijke lekkernijen.

Regio Westland

Theetuin de Bongaard in de Lier (Westland) is ontzettend populair. Naast een enorm gezellige theetuin kan je er ook terecht voor een high tea of high wine. Reserveer hiervoor wel op tijd, want het kan wel drie maanden duren voor er een plekje is! De theetuin is lekker over de top gevuld met leuke spulletjes en gezellige zitjes, maar het klopt helemaal. Echt een heerlijke plek om even lekker te genieten van het mooie weer en een lekker kopje thee.

Theetuin de Bongaard

Voorschoten

In Voorschoten kan je genieten in Theehuis Jansland. Deze theetuin is bijzonder vanwege het feit dat jongeren met een beperking hier werkervaring kunnen opdoen. Het is kleinschalig en je kan er genieten van de boerderijdieren op het terrein. Enkele meters verderop zit ook kinderboerderij Voorschoten. Een prima uitvalsbasis na een stevige wandeling in Park Rosenburgh.

Snelrewaard

Net buiten Oudewater, vind je het plaatsje Snelrewaard. Hier, verstopt op een smal landweggetje vind je Theetuin de Kwakel. Deze theetuin is erg populair onder wandelaars en fietsers die genieten van een actief dagje in het Groene Hart. Hier kan je heerlijk bijkomen in de boomgaard met een kopje koffie of thee en een stukje zelfgemaakte taart. En dat terwijl de kippen lekker rondscharrelen en de andere dieren je gezelschap houden. Ook kan je er allerlei mooie decoraties kopen!

Bakel

In het Noord-Brabantse Bakel vind je Theetuin de Wilde Framboos. Gelegen nabij prachtige natuurgebieden als de Grotelse Heide, de Biezen en de Stippelberg maakt Theetuin de Wilde Framboos een heerlijke uitvalsbasis om neer te ploffen met een lekker boek. De natuur staat bij deze theetuin centraal, dus je kan er heerlijk vertoeven!

thee drinken

Regio Utrecht

In het Utrechtse Eemnes vind je een paradijselijke theetuin. Theetuin Eemnes geniet veel succes en is gemiddeld iets drukker, maar nog altijd sfeervol en gezellig. Voor de rustzoekers staan er bovendien voldoende afgelegen zitjes verspreid door de prachtige tuin. Je kan hier niet alleen terecht voor koffie, thee en gebak, maar ook diverse borrelhapjes en ijs. Ook worden er regelmatig workshops en andere activiteiten georganiseerd. Een prachtige tuin om lekker doorheen te struinen.

Regio Amsterdam

Midden in het platteland maar slechts op 15 minuten rijden van Amsterdam ligt Theetuin Overleek (bij Monnickendam). Hier geniet je van de natuur en ook van het water, want deze theetuin ligt heerlijk aan het water. Bij lekker weer kan je een fluisterboot huren. Vergeet dan vooral geen goedgevulde picknickmand mee te nemen!

Ook bij Monnickendam, maar dan in Zuiderwoude, vind je Theetuin ’t Einde. Vanwege de idyllische ligging is deze theetuin heel sfeervol. Je kan hier verschillende leuke arrangementen boeken die je dag helemaal compleet maken!

Broek op Langedijk

Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste blogs en winacties? Geef je dan op voor onze nieuwsbrief en mis niets meer!