Wat te doen met Pinksteren?

Geschreven op 18 mei 2023
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Wat te doen tijdens Pinksteren?

Op 28 en 29 mei is het Pinksteren. Weer een lang weekend vrij voor velen van ons. Vanuit het Christendom vieren wij de neerdaling van de Heilige Geest (de geest van Jezus) uit de hemel. Maar ook dit weekend staat, net als tijdens Hemelvaart ,voor velen in het teken van leuke uitjes en op pad met het gezin. Zoek je nog leuke tips? Misschien vind je ze hier!

Genieten op het terras

Yes! We kunnen weer genieten op de terrassen! Dus lekker ontbijten, brunchen, lunchen, borrelen of dineren, het mag weer! Wij hebben in ons blog Leuke terrassen in Nederland een overzicht gemaakt van fijne terrassen om op te vertoeven. Maar ook op het strand kan weer lekker de hele dag het terras op. Je geniet dan ook nog eens van het prachtige uitzicht op onze eigen Noordzee en kan jouw terrasbezoek afwisselen met een leuke strandactiviteit. In ons blog met onze favoriete strandtenten maakten we al een overzicht voor je van leuke hippe-, kindvriendelijke-, chill-, culinaire-, sportieve- en verborgen strandtenten.

Leuke terrassen in Nederland

Bezoek een recreatiepark

Of ga naar het attractiepark, dierenpark en andere spellocaties! Dus ga lekker actief met het gezin in de bomen hangen in een klimpark, maak je kids blij en breng een bezoek aan Familiepark Plaswijckpark in Rotterdam, de Efteling in Kaatsheuvel, attractiepark Slagharen of Safaripark Beekse Bergen. Je vindt een overzicht van de leukste attractieparken in dit blog. Let wel op dat je voorafgaand aan je bezoek in de meeste gevallen tickets en een tijdslot moet reserveren. Kijk daarom altijd voor je bezoek op de website van het park dat je wilt bezoeken voor de geldende voorwaarden en Corona regels.

pretpark Plaswijckpark

Ga cultuursnuiven tijdens Pinksteren

Of maak er een cultureel weekendje van en steek er ook nog wat van op! Bezoek bijvoorbeeld het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn en het Zuiderzee museum in Enkhuizen. Maar er zijn ook veel mooie oorlogsmonumenten te bezoeken. Sonja schreef hier al eens over in haar blog Wandelen langs indrukwekkende oorlogsmonumenten. Kijk ook voor jouw museumbezoek vooraf op de website van de betreffende locatie voor de regels en voorwaarden.

Westerbork uitgelicht

Ontdek Utrecht of Rotterdam op de fiets

Vind jij het leuk Utrecht of Den Haag beter te leren kennen? Boek dan een tour voor het hele gezin.

Bites & Stories biedt leuke, smakelijke én leerzame Food Tours aan in Den Haag. Tijdens een 2,5 uur tot 4 uur durende wandeling onder leiding van een echte local kom je alles te weten over de cultuur in Den Haag en haar lokale horeca ondernemers. Wandel mee langs heerlijke Haagse horecalocaties en proef hun specialiteiten. Tijdens de wandeling vertelt de gids alles over Den Haag.

In Utrecht neemt gids Raphael van Utours je mee door de grachten, werven, prachtige gebouwen en gezellige terrassen van de stad. Ook laat hij je kennismaken met de geweldige geschiedenis van Utrecht. Wist jij bijvoorbeeld dat Utrecht 500 jaar lang de belangrijkste stad van Nederland was? En dat er verschillende paleizen van de bisschop en van de keizer op het Domplein stonden? Je ontmoet de eerste vrouwelijke studente van Nederland, hoort over de beruchte Utrechtse torenwachters en wordt er stilgestaan bij de enige Nederlandse paus, een Utrechter! En, … je komt ook nog te weten waar je het beste vanille-ijs ter wereld kan kopen!

Utours Utrecht en Inside Rotterdam

Gewoon lekker naar buiten in het Pinksterweekend

Ben je op zoek naar een leuke activiteit waarbij jij je nog niet hoeft vast te leggen met reserveringen of het aanschaffen van tickets? Er zijn genoeg dingen te doen in ons mooie land waarmee je er helemaal coronaproof op uit kan zonder dat je gelijk naar een specifieke locatie gaat. Gewoon lekker naar buiten. In ons blog Naar buiten in de lente geven wij je hier volop tips voor.

Naar buiten uitgelicht

Fijne Pinksteren!


Credits foto’s: www.canva.com

volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox