Lees eens een thriller van Hollandse bodem!

Geschreven op 10 maart 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Thriller-hollandse-bodem

Er is niets dat meer ontspant dan lekker lezen. Voorheen koos ik eigenlijk altijd boeken van buitenlandse auteurs, maar wist jij dat we superveel goede thrillerschrijfsters in Nederland hebben? Als je nog nooit iets van ze hebt gelezen, dan verrijkt dit lijstje misschien binnenkort jouw boekenkast. Want, heel handig, je kan de boeken die je aanspreken direct bestellen via Paagman.nl. Je kan bij Paagman op de Frederik Hendriklaan in Den Haag trouwens nog veel meer boeken vinden!

Noordkaap – Nathalie Pagie

Een heerlijke thriller is Noordkaap van Nathalie Pagie. Nathalie heeft al aardig wat thrillers op haar naam staan en ze is nog lang niet klaar! In dit boek wordt het bevroren lijk van een man gevonden in Noorwegen. De politie staat voor een raadsel.

Als er op het lijk sporen van een plant worden aangetroffen die alleen in West Afrika voorkomt, gaan de alarmbellen af. Hoogleraar Aauge Haugen gaat op onderzoek uit en stuit op een geheim wetenschappelijk experiment met tien topcriminelen in de hoofdrol.

Labyrinth – Esther Verhoef

Esther Verhoef heeft in haar thriller Labyrinth maar liefst 13 spannende verhalen ondergebracht. Het ene verhaal is nog spannender als het andere. Ideaal voor mensen die geen geduld hebben voor een heel boek, maar toch graag lezen.

Dus wacht niet langer en ga de verhalen Labyrint, Dodemansrit en Vuile Handen lezen. Ook Esther Verhoef heeft al heel veel boeken in het thriller genre op haar naam staan. Vorig jaar bijvoorbeeld, bracht ze het spannende boek Façade uit. Uit zo’n topper!

Winterberg – Kiki van Dijk

Kiki van Dijk is een pseudoniem van een bekende Nederlandse schrijfster, maar welke dat is wordt goed geheim gehouden. In Winterberg lees je het verhaal van drie vriendinnen waarvan een er spoorloos verdwijnt.

De politie gaat al heel snel uit van een noodlottig ongeluk, maar journalist Frank die ook toevallig in hetzelfde hotel als de verdwenen Roos verblijft, vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit. Een heerlijke, makkelijke weglees thriller.

Lentevuur – Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is de pseudoniem voor de in 2011 overleden auteur Paul Goeken. Zijn familie zet zijn werk voort en daarom verschijnen er toch nog steeds nieuwe boeken van hem. Zo ook Lentevuur, waarin Julia met haar nichtje en vriendin op vakantie gaat naar Tsjechië, naar de plek waar ze als kind vaak vakanties doorbracht.

Maar als ze eenmaal daar zijn gebeurt er iets vreselijks. Julia rijdt een jonge Tsjechische vrouw aan die in coma raakt. De vrouw blijkt een goede bekende van haar oma te zijn. Was het een ongeluk of is er meer aan de hand?

Toen ik dood was – Loes den Hollander

Loes den Hollander heeft al 25 thrillers op haar naam staan en toen ik dood was is haar nieuwste. Het is een psychologische thriller die lekker vlot leest. Maryan heeft het totaal niet zien aankomen dat haar man Floris na een huwelijk van tien jaar wil scheiden. Volgens hen is de liefde tussen hen weg, maar al gauw blijkt dat Floris een andere vrouw had. Ook Thaïs Brederode en haar man Tony gaan uit elkaar en ook hij heeft een ander. Wanneer beide mannen spoorloos verdwijnen, komen Maryan en Thaïs erachter dat hun mannen een dubbelleven leidden en dat die veel verder ging dan ze hadden kunnen denken.

Wil je op de hoogte blijven van al onze tips, blogs en winacties? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!