Tips voor de lekkerste Paasbrunch thuis

Geschreven op 25 februari 2024
Leestijd 6 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa

Je kan er natuurlijk op uit gaan met Pasen om eens flink buiten de deur te brunchen. Maar je kan het ook lekker zelf maken. Wij zijn onze kookboeken ingedoken om lekkere (en makkelijke) gerechten te vinden voor jouw Paasbrunch. Ook als je geen keukenprinses bent moet dit gaan lukken!

De Paasbrunch thuis

Soms is het gewoon leuk om thuis de handen uit de mouwen te steken. Met deze gemakkelijke en lekkere gerechten kan jouw Paasbrunch niet stuk dit jaar! Een brunch is als het ware een combinatie tussen een ontbijt en een lunch. Zorg ervoor dat je gasten dus niet te uitgebreid hebben ontbeten!

paasbrunch voor thuis

Wentelteefjes van Fries suikerbrood

Okay, als je aan de lijn bent moet je dit recept maar overslaan. Wij maakten het een keer als toetje bij het kerstdiner en dat werd met veel gejuich ontvangen. Dit is ook een ideaal brunchgerechtje. Iedereen lust wentelteefjes en je geeft er een speciale twist aan door suikerbrood te gebruiken. Dit heb je nodig voor 8 á 10 personen:

  • een heel Fries suikerbrood
  • 2 middelgrote eieren
  • 200 ml melk
  • 2 tl kaneel
  • roomboter om in te bakken
  • poedersuiker
  • eventueel vers fruit

Snijd plakken van het suikerbrood. Klop de eieren los en giet het mengsel op een bord. Meet 200 ml melk af en doe dit eveneens in een (diep) bord. Lepel voorzichtig de kaneel erdoorheen. Zet een pan op het vuur en laat er een klein klontje roomboter in smelten. Haal intussen het suikerbrood door het ei- en vervolgens door het melkmengsel en doe het broodje in de pan. Heerlijk met poedersuiker en vers fruit!

paasbrunch voor thuis

Paas-wafels

Heb je een wafelapparaat? Dan is dit gerechtje een “eitje”. Kinderen zullen dol zijn op deze Paas-wafels, maar eigenlijk wordt iedereen er vrolijk van. Dit heb je nodig voor 6 personen:

  • chocolade paaseitjes (niet gevuld!)
  • 350 gram bloem
  • 2 el kristalsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • een snuf zout
  • 2 middelgrote eieren
  • 350 ml halfvolle melk
  • 4 el zonnebloemolie
  • wafelijzer

Vet het wafelijzer in en verwarm alvast voor. Hak de paaseitjes lekker grof. Die gaan straks door het beslag. Klop de eieren los en meng ze met de melk en zonnebloemolie. Zeef het bloem en de bakpoeder. Voeg hier de suiker en de snuf zout aan toe. Meng alles door elkaar. Voeg tot slot de grof gehakte chocolade eitjes toe. Een ijslepel helpt je met het maken van de porties in het wafelijzer. Gebruik niet teveel van het mengsel anders krijg je een overstroming. PS: zelf maak ik wafelbeslag altijd met cakebeslag uit de winkel. Ik vind dit persoonlijk veel lekkerder. Serveer met slagroom om het af te maken. Een paasbrunch voor thuis hoeft niet calorie arm te zijn vinden wij!

paasbrunch voor thuis

Tuna melt tosti

Een gerecht om je vingers bij af te likken is de tuna melt tosti. Omdat tonijn geen uitgesproken vissmaak heeft, lust bijna iedereen dit! Het leuke aan dit recept is dat je het zelf kan aanpassen naar wat jij lekker vindt. Dit heb je nodig voor 8 personen.

  • 16 sneetjes robuust brood naar keuze
  • 640 gr tonijn in zonnebloemolie (blik)
  • 2 el sambal manis
  • 2 el mayonaise
  • 1 rode ui (in ringen)
  • plakjes belegen kaas
  • 2 el augurkenblokjes zoetzuur
  • ongezouten roomboter om in te bakken

Laat de tonijn uitlekken, bijvoorbeeld in een zeef. Doe de tonijn vervolgens in een kom. Meng de sambal en de mayonaise en vermeng dit met de uitgelekte tonijn. Bestrijk 8 boterhammen met dit mengsel. Verdeel de dun gesneden uienringen met de augurkenstukjes over de tonijn. Dek af met de kaasplakjes en de “kale” boterham. Smeer de buitenkant van de boterhammen in met roomboter en verhit een pan. Lekker bakken totdat de kaas gesmolten is en smullen maar!

paasbrunch voor thuis

Hartige muffins

Makkelijk om te maken en gegarandeerd een succes: hartige muffins. Je kan er namelijk alles in doen, ook restjes. Voor 6 tot 8 muffins voor de paasbrunch voor thuis heb je het volgende nodig:

  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • 125 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1,5 tl paprikapoeder
  • vulling naar keuze, denk aan:
    • kaas (geraspt)
    • geitenkaas
    • ham
    • prei
    • ui
    • paprika
    • hamreepjes
    • gerookte kip in reepjes
    • courgette
    • mais

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ingrediënten naar keuze klein. Meng het zelfrijzende bakmeel, het ei, de paprikapoeder en de geraspte kaas door elkaar. Voeg je favoriete ingrediënten toe en doe het mengsel in de muffin/cupcakevorm. Gebruik voor het gemak twee eetlepels of een ijslepel om het mengsel te verdelen. Het mengsel komt nog omhoog dus doe de vormpjes niet te vol. Anders kan je de hele oven straks schoonmaken. 3/4 van de vormpjes vullen is echt genoeg. Bak de muffins goudbruin en gaar in ongeveer 25 minuutjes. Heel simpel en heel lekker!

paasbrunch

Carpaccio en zalm wraps

Supergemakkelijk en echt altijd een hit zijn de belegde wraps. Je kan ze helemaal naar eigen inzicht vullen, zijn zó klaar en iedereen vindt ze lekker. Wat wil je nou nog meer? Onze twee favorieten zullen hier aan bod komen, namelijk de carpaccio en de zalm wrap. Dit heb je nodig voor 8 personen.

  • 8 wraps (kant en klaar)
  • 2 schalen carpaccio (met daarin elk 2 porties carpaccio)
  • 200 gr gerookte zamfilet
  • rucula
  • roomkaas
  • parmazaanse kaasvlokken
  • pijnboompitjes
  • zwarte peper
  • truffelmayonaise

Rooster de pijnboompitjes heel licht in een koekenpan. Laat ze afkoelen. Haal de wraps uit de verpakking. Bestrijk er 4 licht met truffelmayonaise. Open de schalen met carpaccio. Vaak zit de carpaccio al mooi gesneden op een plasticje. Deze kan je in één keer op de wrap leggen. Scheelt een hoop gepruts. Verdeel wat van de geroosterde pijnboompitten over de carpaccio. Doe hetzelfde met de kaasvlokken en de rucula. Oprollen, snijden en klaar! Makkelijk van te voren te maken! Echt het ideale recept voor een paasbrunch voor thuis!

De zalmwraps zijn net zo eenvoudig: smeer 4 wraps licht in met roomkaas. Verdeel de gerookte zalm over de wraps. Bestrooi met wat peper. Voeg eventueel wat rucula toe. Oprollen, snijden en klaar! Echt ideaal!

paasbrunch voor thuis

Gevulde eitjes

Eieren mogen natuurlijk niet ontbreken op een Paasbrunch voor thuis. Daarom hebben we ook gevulde eitjes toegevoegd aan deze lijst. Voor 8 personen is het recept als volgt:

  • 4 eieren
  • 1 el mayonaise
  • snufje paprikapoeder
  • 1 el yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • snufje kerriepoeder
  • verse bieslook
  • spuitzak met spuitmondje

Kook de eieren hard. Laat ze schrikken, pel ze en halveer ze (in de lengte). Haal voorzichtig het eigeel uit het ei en doe dit in een kom. Prak dit met een vork zo fijn mogelijk. Voeg de mayonaise, de yoghurt, de mosterd, de kerriepoeder en de paprikapoeder toe. Meng dit goed door elkaar. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit mooie rozetjes in de lege eieren. Beetje paprikapoeder en bieslook erover en klaar! Altijd een groot succes! Maar als je het helemaal even niet meer ziet zitten kan je altijd nog een Paasbrunch reserveren bij een bijzondere locatie.

Wij wensen jullie fijne Paasdagen toe!


Credits foto’s: www.canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen met eigen recepten en recepten die wij op het internet hebben gevonden. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.