Weekendje in een stacaravan in Nederland: leuke activiteiten!

Geschreven op 18 augustus 2023
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Vakantie in een stacaravan

Ben jij van plan om naar een camping te gaan? Er zijn verschillende verblijfplaatsen waar je kan overnachten. Denk aan een tent, een chalet, een caravan met voortent of een stacaravan. Het is natuurlijk heerlijk om toch de luxe van een huisje te hebben, terwijl je gewoon op de camping bent. Daarom is het een leuk idee om eens een stacaravan te huren. Hier zijn een aantal activiteiten die je kan doen tijdens je verblijf.

Op de camping

Op de camping, die als een soort tweede thuis voor je zal zijn, ga je veel tijd doorbrengen. Je kan er allerlei leuke dingen doen, zoals hout verzamelen om een vuur te maken (als dat mag op die plek), lekker eten klaarmaken en ook spelletjes spelen zoals volleybal en hoefijzer werpen.

Stacaravan op de camping

Op het water

Als je geluk hebt en in de buurt van water gaat kamperen, is dat een perfecte kans om leuke dingen op het water te doen. Ga lekker vissen, met een bootje varen (zoals kajakken, waterfietsen of kanoën), zwemmen, waterskiën en zelfs op een opblaasbare band over het water glijden (tubing). Soms kunnen er knopen in je vislijn komen als je aan het vissen bent, maar dat hoort erbij en maakt het vissen juist leuk.

Kajakken en kanoën

Op het land

Maar te voet de camping verkennen is ook erg leuk. Je ontmoet nieuwe mensen en ontdekt veel leuke dingen om je heen. Denk aan wandelen op speciale paden, fietsen, op zoek gaan naar verschillende planten, vogels en dieren, grotverkenning (speleologie), foto’s maken van de natuur, schatten zoeken met GPS (geocaching), een zoektocht organiseren, in de speeltuin spelen en vliegeren. Erg leuk natuurlijk als je kinderen hebt.

Volleyballen op de cammping

Sportactiviteiten

Tijdens het kamperen is het slim om overdag actief te blijven, want dat zorgt ervoor dat je ’s nachts goed slaapt. Sommige campings hebben sportspullen die je mag gebruiken, maar als dat niet het geval is, kan je je eigen dingen meenemen. Dan kun je bijvoorbeeld volleyballen, hoefijzer werpen, badmintonnen, fietsen, voetballen, frisbeeën of met een boemerang gooien, trefballen, rotsklimmen, basketballen en ouderwetse spellen spelen zoals verstoppertje, touwtrekken, zaklopen, estafette en tikkertje. Zo wordt je kampeerervaring niet alleen leuker, maar blijf je ook lekker actief en vol energie.

Stacaravan kopen Stekelbos

Een stacaravan kopen

En ben je er helemaal fan van geworden en overweeg je om een eigen stacaravan te kopen? Kijk dan een naar een stacaravan van stekelbos.nl. Hoe fijn is dat? Je kan daar dan in verblijven tijdens je vrije dagen, en wanneer je er niet bent kun je deze waarschijnlijk onderverhuren. Zo maak je er ook nog een leuke zakcent op. Het is best een goede investering, dus wellicht interessant om er eens naar te kijken!


Credits foto’s: Canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox