Wij speelden Legenda Basilicae!

Geschreven op 30 juli 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Marian van Dijk
Marian van Dijk
Outdoor Escape Hoeven

Ik onderneem graag leuke dingen met vriendinnen, maar corona heeft lange tijd roet in het eten gegooid. Gelukkig mag er weer steeds meer! Vooral escape rooms vinden we geweldig! Dit keer gingen we naar Outdoor Escape Hoeven waar ons een pittige uitdaging te wachten stond bij Legenda Basilicae. Lukte het om binnen de tijd de code te kraken?

Outdoor Escape Hoeven

Marian Outdoor Escape

Midden in de week ging ik ’s avonds met drie vriendinnen naar Outdoor Escape Hoeven, op een prachtige plek in het Brabantse bos! We gaan regelmatig samen naar escaperooms, maar hadden nog nooit een outdoor escape gespeeld. Te midden van de corona maatregelen kan deze manier van een escape wél en bovendien is in een bos speuren heel erg leuk! De mannen waren thuis met de kinderen zodat wij om 5 uur ’s middags naar Brabant konden rijden. Een uurtje reistijd is best fijn: bijpraten! En de terugweg nóg een uur, ideaal dit!

Uitleg en hints

De eigenaar van Outdoor Escape, Richard, wachtte ons op bij een entree van het bos, die per e-mail duidelijk was beschreven. Op een open plek stond een tafel met de eerste aanwijzing en hulpmiddelen. Waaronder portofoons, die al snel hun dienst bewezen in het bos. Richard gaf ons een hele duidelijke uitleg en er was ruimte voor vragen. Hints vragen levert strafminuten op vertelde hij, het is ook overal hetzelfde, heel jammer. 😉 Een tip die ik beter had moeten onthouden: doe meer op afstand. Kijk maar in hoeverre jij dit meeneemt als je die kant op gaat, het kan je helpen…

Etherdiscipline

Outdoor Escape hints

Richard had ook een portofoon waarmee hij onze gesprekken kon volgen en zo nodig hints kon geven. Die hadden wij als ervaren escapers niet nodig dachten we van tevoren. Maar niets was minder waar. Zoveel frisse lucht en bijbehorende zuurstof en dan nóg op sommige dingen niet kunnen komen. Het was een zeer veelzijdige en uitdagende escape! Onze etherdiscipline ging trouwens heel goed, Ellie Lust zou trots op ons zijn.

Genoten!

We hebben volop genoten van de escape, de prachtige omgeving, de Brabantse gezelligheid van Richard en van elkaars gezelschap! We hadden alle vier heel lang niet bijster veel gezelligs met elkaar ondernomen vanwege de beperkingen, deze avond was daarom extra fijn!

Volgende keer de Turfstekers!

Marian uitje Hoeven

We kozen dit keer om de Legenda Basilicae te doen, maar Outdoor Escape heeft ook een turfstekers XL versie, waar we met heel veel vriendinnen naartoe kunnen! Ook met een grote groep is een escape game leuk. De laatste keer dat we dit deden splitsten we op in vier groepen van vijf personen. We kunnen dus met auto’s vol terug naar de Pagnevaart voor de Turfstekers XL! Richard vertelde dat het in hetzelfde bos is, maar een heel andere escape met andere plekken dan de Basilicae, perfect!

Alleen maar lof voor Legenda Basilicae! We wisten alle vier geen minpunt te noemen. Alleen als het regent is dit misschien wat spijtig, maar dan delen ze poncho’s uit en dat geeft ook wel wat sfeer. Ik vind het zeker voor herhaling vatbaar en een aanrader voor alle escapefans. Dit is super leuk!!

Groetjes,

Marian

PS: Wil je ook, net als Marian, meedoen aan een van de outdoor escapegames van Outdoor Escape Hoeven? Reserveer dan hier je plekje!