14, het theaterspektakel over Johan Cruijff

Geschreven op 1 november 2022
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Marian van Dijk
Marian van Dijk
Johan Cruijff

Onze gastblogster Marian is helemaal in de voetbalvibe nadat zij 14, het theaterspektakel over Johan Cruijff in het net geopende AFAS theater in Leusden (dus niet in Amsterdam) bezocht. In dit blog deelt ze haar ervaring met jou. 

Mijn schoonvader nodigde de familie uit om samen naar het theaterspektakel over Johan Cruijff te gaan. Het was heel leuk om zoiets te doen en vooral om mijn neefje van bijna 12 jaar oud zo te zien genieten. Als echte voetbalfan ging hij meteen op de foto bij de auto van Johan Cruijff. Hij was helemaal netjes aangekleed en genoot volop van de mooie entourage. Wat een prachtig gebouw is het AFAS theater, een groot koepelvormig glazen gebouw waardoor in het donker vanaf de weg de binnenkant lonkt. Vanuit de foyer kan je overal naar buiten kijken.

Onder het gebouw konden we parkeren en was het maar een paar stappen lopen naar de lift/ trap. Een drankje bij binnenkomst, ook altijd fijn, en een duidelijke bewegwijzering in het gebouw naar onze zaal.

De zaal is heel mooi en de akoestiek is perfect. Ik zag trouwens op de website van AFAS: ‘de luchtkwaliteit in het theater is net zo goed als in een operatiekamer. Het was inderdaad aan alles merkbaar dat het luxe is en van alle moderne technieken voorzien.

Johan Cruijff

Iemand bij ons in de rij zat in een rolstoel. Daarvoor waren twee stoelen uit de bevestiging getild zodat de rolstoel daar kon staan en zijn vrouw gewoon naast hem kon zitten op een normale theaterstoel. Ook voor mensen die minder mobiel zijn is het AFAS geschikt. Rolstoeltoegankelijk: check!

Genoeg over het mooie AFAS, door naar Johan Cruijff! Ik houd van theater, dus ik zeg sowieso geen ‘nee’ tegen een aanbod om mee te gaan. Ik zet de tv aan als het Nederlands elftal speelt, zegt dat genoeg over mijn voetbalinteresse? Johan Cruijff ken ik van naam, ik denk door zijn goede oneliners en zijn goede voetbalskills. Wie niet.

Dit theaterspektakel… vanaf minuut één hingen we aan zijn lippen! Wat speelt Tobias Nierop de hoofdrol met glans! De monologen zijn heel gaaf bedacht en de grote variatie aan zang, dans, muziek, video- en archiefbeelden in combinatie met de prachtige outfits maakten het een absolute aanrader! Echt genieten die outfits, zang en dans! En als bonus weet ik nu álles over Johan Cruijff en kan ik meepraten. 

Kortom: ik heb genoten! En Leusden is lekker centraal in het land, handig voor onze familie die verspreid woont. Tóch nog even iets over het theater. Nu moesten we snel weg, maar de volgende keer ga ik de tijd nemen om de kunst in het theater te bekijken! En als je nog een kerstcadeau zoekt voor een echte voetbalfan, dan valt dit zeker in goede aarde!

Voetbalgroet, Marian


 

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox