3 Lekkere recepten voor bananenbrood

Geschreven op 14 december 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
3 lekkere bananenbrood recepten

We zitten weer in een lockdown. Dit betekent dat we de komende weken weer nog meer aan huis zijn gekluisterd. En we moeten na de kerstvakantie de kinderen weer thuisonderwijs geven. De komende tijd zullen wij dan ook weer blogs voor je klaarzetten om er toch met elkaar het beste van te maken. Want hoe naar de huidige situatie ook is, wij zijn een krachtig en flexibel volk en weten aan alles wel weer een positieve draai te geven.

Bakken

Zo zijn we tijdens de vorige lockdown allemaal flink aan het bakken geslagen. En dan vooral met bananenbrood. Want hoe makkelijk is dat om te maken van slechts een paar ingrediënten en hoe lekker vinden de kids het. En het is niet eens ongezond, als je niet te scheutig bent met suiker. Er zijn heel veel verschillende recepten mogelijk. Zo merkten ook Ingeborg en ik toen wij nog samen aan de keukentafel werkten en allebei een bananenbrood hadden gebakken met vergelijkbare ingrediënten, maar een totaal verschillend resultaat. In dit blog geven we je dan ook meerdere recepten voor een heerlijk bananenbrood.

Bananenbrood van Ingeborg

Bananenbrood van IngeborgIngeborg heeft haar bananenbrood laten inspireren door Chickslovefood.

Ze gebruikt:

  • 3 bananen
  • 200 gram amandelmeel
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • beetje zout
  • 2 eetlepels honing
  • beetje kaneel
  • olie om in te vetten

Verwarm de oven voor op 170 graden. Prak de bananen in een beslagkom fijn en voeg alle ingrediënten toe. Meng alles goed door met een mixer. Vet een bakvorm in met olie en vul deze met het beslag. Bak het brood in 55 minuten gaar.

Bananenbrood van Ester

Recept bananenmuffins

Ester maakt van haar beslag bananenbrood muffins.

Ze gebruikt:

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 250 gram amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • variatie: bosbessen, frambozen en appelstukjes

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen in een beslagkom fijn en voeg alle ingrediënten toe, behalve de variatie. Meng alles goed door met een mixer. Vet een muffinvorm in met olie en vul deze met het beslag. Voeg als laatste het variatiefruit toe en duw een beetje onder het oppervlak van het beslag. Bak de muffins in 30 minuten gaar.

Bananenbrood van Allerhande

Recept Allerhande

Ook Allerhande heeft natuurlijk een lekker recept voor bananenbrood. Maar hou wel in de gaten dat hier flink wat suiker in zit, dus minder gezond als ze bovenstaande recepten. Dus geniet, maar eet met mate 😉

  • 250 g tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 mespunt zout
  • 300 g bananen
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 2 middelgrote eieren
  • 125 ml crème fraîche

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier. Zeef in een grote kom de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout. Pel en prak de banaan. Meng de boter, basterd- en vanillesuiker in de keukenmachine in 20 sec. tot een bijna glad mengsel. Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en de crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel. Schep de bananenpuree door het beslag. Verdeel over de cakevorm en bak in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Wil je op de hoogte blijven van onze tips, blogs en winacties? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief!