3 Lekkere recepten voor bananenbrood
Het is weer bijna Bananenbrooddag! En dat betekent dat die oude bananen met bruine vlekjes helemaal van pas gaan komen. Met een paar simpele ingrediënten tover jij vandaag een heerlijk bananenbrood op tafel. Lekker voor bij de koffie en thee!
Bakken
Tijdens de Corona lockdowns zijn we allemaal flink aan het bakken geslagen, maar ook nu nog is bakken een hobby van veel mensen. En bananenbrood is ook nog eens heel duurzaam: je hoeft je oude bananen niet weg te gooien. En hoe makkelijk is dat om te maken van slechts een paar ingrediënten en hoe lekker vinden de kids het. Als je zuinig bent met de suiker is het nog gezond ook! Er zijn heel veel verschillende recepten mogelijk. Zo merkten ook Ingeborg en ik toen wij nog samen aan de keukentafel werkten en allebei een bananenbrood hadden gebakken met vergelijkbare ingrediënten, maar een totaal verschillend resultaat. In dit blog geven we je dan ook meerdere recepten voor een heerlijk bananenbrood.
Bananenbrood van Ingeborg
Ingeborg heeft haar bananenbrood laten inspireren door Chickslovefood.
Ze gebruikt:
- 3 bananen
- 200 gram amandelmeel
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 3 eieren
- beetje zout
- 2 eetlepels honing
- beetje kaneel
- olie om in te vetten
Verwarm de oven voor op 170 graden. Prak de bananen in een beslagkom fijn en voeg alle ingrediënten toe. Meng alles goed door met een mixer. Vet een bakvorm in met olie en vul deze met het beslag. Bak het brood in 55 minuten gaar.
Bananenbrood van Ester
Ester maakt van haar beslag bananenbrood muffins.
Ze gebruikt:
- 3 bananen
- 3 eieren
- 250 gram amandelmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 1 eetlepel olijfolie
- variatie: bosbessen, frambozen en appelstukjes
Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen in een beslagkom fijn en voeg alle ingrediënten toe, behalve de variatie. Meng alles goed door met een mixer. Vet een muffinvorm in met olie en vul deze met het beslag. Voeg als laatste het variatiefruit toe en duw een beetje onder het oppervlak van het beslag. Bak de muffins in 30 minuten gaar.
Bananenbrood van Allerhande
Ook Allerhande heeft natuurlijk een lekker recept voor bananenbrood. Maar hou wel in de gaten dat hier flink wat suiker in zit, dus minder gezond als ze bovenstaande recepten. Dus geniet, maar eet met mate 😉
- 250 g tarwebloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 mespunt zout
- 300 g bananen
- 100 g ongezouten roomboter
- 200 g witte basterdsuiker
- 8 g vanillesuiker
- 2 middelgrote eieren
- 125 ml crème fraîche
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier. Zeef in een grote kom de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout. Pel en prak de banaan. Meng de boter, basterd- en vanillesuiker in de keukenmachine in 20 sec. tot een bijna glad mengsel. Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en de crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel. Schep de bananenpuree door het beslag. Verdeel over de cakevorm en bak in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!
Credits foto’s: www.canva.com
Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.
Onze nieuwsbrief
Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox