4 Restaurants met een eigen moestuin

Geschreven op 1 augustus 2022
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa

Veel restaurants hebben tegenwoordig een eigen moestuin. Het voedsel dat ze hieruit halen is niet alleen heel erg vers, biologisch en lekker, het is ook nog eens heel duurzaam. De spullen zijn er al en hoeven dus niet over de weg vervoerd te worden! In dit blog stellen we een paar van deze duurzame restaurants aan je voor.

restaurants met een eigen moestuin

Restaurant De Dyck in Woubrugge

Bij Restaurant De Dyck eet je niet alleen biologisch, je krijgt ook nog eens de meest prachtige fine dining gerechten voorgeschoteld. Vlees en vis worden alleen aan het gerecht toegevoegd als ze ook echt een toegevoegde waarde hebben. Het meeste dat op tafel komt is dus vegetarisch, maar het vlees mis je niet eens! Zoveel mooie smaakcombinaties bij elkaar! Ester heeft hier onlangs met haar man geluncht en ze hebben er genoten. Je leest er alles over in haar blog.

De Kas in Amsterdam

Restaurant De Kas is echt gevestigd in een kas. Alles wat je ’s avonds op je bord vindt, is ’s ochtends vers geplukt uit de moestuin! Je eet echt kakelvers dus. En is het product niet meer verkrijgbaar in de eigen kas? Dan wordt het vanuit de tweede moestuin van het restaurant gehaald in De Beemster. Dus ook dat is heel vers en uit eigen tuin.

restaurants met een eigen moestuin

Villa Augustus in Dordrecht

Villa Augustus in Dordrecht is een heel bijzondere plek. Dit is een hotel, restaurant, markt én moestuin in een! En ook nog eens gevestigd in en om een oude karakteristieke watertoren. Ze proberen zoveel mogelijk uit de eigen moestuin te eten. Lukt dat niet? Dan worden de andere producten lokaal ingekocht. Een heel bijzondere plek dus waar je ook meteen een nachtje weg kan boeken!

Orangerie Mattemburgh in Hoogerheide

In het Noord-Brabantse Hoogerheide vind je een prachtig landgoed: Mattenburgh. Op het landgoed staat Orangerie Mattenburgh en de oude bijbehorende plantenkas is omgetoverd tot restaurant. Het landgoed zelf is omgedoopt tot ‘Het Eetbare Landgoed’ want je kan hier heerlijk vers eten. Vergeten groenten, fruit, kruiden en exoten… Alles is hier te verkrijgen. Dat is nog eens genieten en dan ook nog eens met een prachtig uitzicht op de ommuurde binnentuin.

Restaurants met een moestuin


Credits foto’s: eigen foto’s en www.canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox