5 x leuke winterse activiteiten voor januari

Geschreven op 9 januari 2024
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Winterse activiteiten

De feestdagen zijn voorbij maar januari hoeft zeker niet saai te zijn. Sterker nog: er is van alles te doen deze maand. Wij hebben de leukste winterse activiteiten voor jou gezocht, gevonden en in dit blog gezet! Fijne januari!

Lekker schaatsen

Helaas zijn de kerstmarkten al weg, maar veel schaatsbanen zijn nog open deze maand. Dat is genieten! In ons blog lekker schaatsen op de leukste schaatsbanen staan al onze favoriete schaatsbanen. De schaatsen kunnen dus nog even in de buurt blijven staan! Schaatsen is wel een van onze favoriete winterse activiteiten. En misschien kunnen we deze winter wel op écht ijs schaatsen!

Winterse activiteiten

Stoer ijskarten

IJskarten is net als gewoon karten maar op ijs. Klinkt logisch, maar het is wel een heel gave ervaring. Het ijscircuit van Icekart Rucphen-Breda is 300 meter lang en de techniek is belangrijker dan de snelheid. Je schiet nou eenmaal sneller de bocht uit! In de hal is het standaard -2 graden, dus kleed je warm aan. De ijskartbaan bevindt zich in SnowWorld Rucphen-Breda en je rijdt in sessies van 10 minuten. Daarbij rijd je rondjes van 40 tot 50 seconden.

IJssculpturen bewonderen

De mooiste ijssculpturen vind je zoals ieder jaar in Zwolle. Het Nederlands IJsbeelden Festival is nog te bezoeken tot en met 5 maart. Trek je warmste kleren aan, want het zal er niet warm zijn! Maar wat zijn al die beelden gemaakt van sneeuw en ijs prachtig! Het hoogste kunstwerk is maar liefst 6 meter hoog! De beste ijskunstenaars ter wereld komen naar Zwolle om hun werk te laten zien. Maar ook in Scheveningen kan je terecht tot en met 22 januari om prachtige ijssculpturen te bekijken. Art in Ice is misschien niet zo groots als de grote broer in Zwolle, hij mag er zeker zijn! Dat zijn nog eens echte winterse activiteiten!

Winterse activiteiten

Licht in het donker

De dagen worden in januari weer een beetje langer, al merk je daar in het begin nog niet zoveel van. Maak daarom een wandeling met prachtige lichtkunstwerken. Ga bijvoorbeeld naar Amsterdam want daar kan je tot 21 januari genieten van het Amsterdam Light Festival.

Naar de vakantiebeurs

Wie het liefst de winter achter zich laat, kan van 11 tot en met 14 januari naar de VakantieBeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Hier kom je even helemaal in de tropische sferen. Kies je meteen een vakantiebestemming uit of kom je lekker sfeerproeven? Het kan allebei! En hoe leuk is het om alvast weg te dromen over een strandvakantie op een zonnig eiland? Of een culinaire reis naar Italië? Wat gaat het worden?


Credits foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.