Aan de high wine met je vriendinnen

Geschreven op 9 augustus 2022
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
high wine

Een aantal jaren terug gingen wij met z’n alles volop aan de hightea. Een concept dat vanuit Engeland is overgewaaid en gemoderniseerd en vercommercialiseerd werd. Niet dat wij daar over klagen, want daardoor kan je tegenwoordig bij allerlei leuke restaurantjes genieten van de meest creatieve kleine hapjes in combinatie met de meest uiteenlopende smaken thee.

High Wine

Maar inmiddels is er alweer een tijdje een andere trend gaande: de high wine. Borrelen is een beetje uit en wordt vooral gekoppeld aan een samenzijn met een drankje onder collega’s. Maar als je gewoon gezellig wilt bijkletsen met vriendinnen én een beetje hip wilt zijn, is een high wine wel ‘the thing to do’. Er zijn door het hele land ook hiervoor leuke plekken waar je met elkaar kan genieten van heerlijke kleine hapjes en bijpassende wijntjes. Uiteraard zijn wij op zoek gegaan naar de leukste high wine locaties en hebben hiervan een overzicht voor je op een rijtje gezet:

high wine

Delft

Bij Sevenhills in Delft kan je terecht voor een heerlijke 3- of 4-gangen high wine. Bij de 4-gangenvariant word je in de watten gelegd met kleine desserts met een bijpassende dessertwijn. Daarbij is Sevenhills ook nog eens een gezellige locatie om te bezoeken, dus een prima plek voor een high wine met vriendinnen!

Leiden

In Leiden hebben we ook een leuke high wine locatie gevonden. Aan de Rijn is leuk gelegen aan de Rijn (zoals de naam al zegt) vlakbij het gezellige winkelcentrum van Leiden. Bij deze high wine kies je zelf drie wijnen van de kaart en zij serveren daar de lekkerste hapjes bij.

Rotterdam

In Rotterdam kan je natuurlijk op heel veel plekken genieten van een high wine, maar Nostra heeft onze harten gestolen. Vanaf twee personen kan je hier al komen genieten van mooie wijnen en perfect bijpassende gerechtjes.

high wine

Utrecht

In Utrecht kwamen we terecht bij Ubica. Dit Grand Café was vroeger een kraakpand, maar daar is niets meer van te zien! Je kan zelfs van een high tea genieten in de oude wijnkelder! Als dat niet sfeervol is dan weten wij het niet meer. Naast de heerlijke wijnen (ze hebben er echt verstand van) serveren ze de lekkerste hapjes. Je kan een uitgebreide of een heel uitgebreide high tea bestellen.


Credits foto’s: www.canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox