Bijzonder uit eten bij De Avenue in Breda!

Geschreven op 21 mei 2019
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
De Avenue groepsfoto

Wil jij eens echt avondvullend eten? Dan is een dinnershow bij De Avenue in Breda zeker een aanrader!

Een compleet verzorgde avond uit

Ik was nog nooit eerder bij een dinnershow geweest en was dus ook blij verrast dat het jaarlijkse weekendje weg van Erik (mijn vriend) zijn werk er een ging bezoeken. Ik was heel erg benieuwd. Natuurlijk had ik er wel een beeld bij, want iedereen kent die reclames wel van die enorme producties van Joop van den Ende. Ik ging er helemaal blanco in.

Prachtig gebouw

De Avenue is gevestigd in het centrum van Breda en daardoor prima bereikbaar. Het theater zit in een prachtig oud gebouw dat vroeger een schuilkerk geweest is. Van binnen zijn heel veel details van vroeger. Dat maakt het gebouw heel karakteristiek.

De Avenue Detail

Maar het straalt ook heel erg “theater” uit. Zo hangen er in het plafond bij de garderobe oude carrouselpaarden. We waren met een gezelschap van zo’n 60 personen en de zaal was daar prima geschikt voor. Het was zeker groot genoeg maar toch knus en intiem. De tafels zijn zo neergezet dat iedereen goed zicht heeft op het podium.

Vriendelijk personeel

De mensen van de bediening legden ons meteen in de watten. Het was vrij koud op de plek waar wij zaten, dus toen wij dat aangaven werd daar meteen wat aan gedaan. Daarna kregen we de menukaart. Daarom stonden 4 gangen die helemaal in de theaterstijl waren.

 

Zo was er een “ontvangst” van tomatensoep met broodjes, een “voorprogramma” met rundercarpaccio, een garnalencocktail of couscoussalade, een “hoofdprogramma” met Kophaas, Victoriabaars of de Vegaburger d’Avenue en een “toegift”van panna cotta. Toen we onze keuzes hadden doorgegeven, ging het beginnen.

De Avenue Carpaccio

Vivencia

Er zijn een heleboel verschillende dinnershows die je kan boeken bij De Avenue, maar wij kregen de show Vivencia te zien. Deze show wordt bestempeld als een échte dinnershow. We werden welkom geheten door een soort presentator die de show aan elkaar praatte. In eerste instantie deed hij me een beetje denken aan de circusdirecteur. Kort daarna kwamen er twee dames en een man het podium op. Zij gingen voor ons zingen en dansen. De sfeer was een beetje Burlesque en Moulin Rouge, dus allemaal best sexy. Na hun optreden werd de tomatensoep opgediend. Het was wel erg fijn dat er tijdens het eten geen optredens werden gegeven zodat je rustig van het eten kon genieten.

Steeds leuker

De Avenue met collega'sNaarmate de avond vorderde, werd het steeds leuker en gezelliger. En dat kwam echt niet alleen door de wijn. 😉 De nummers werden steeds vrolijker en toegankelijker en grappig genoeg kregen de danseressen ook steeds meer kleding aan! Voorzichtig begonnen de eerste mensen mee te dansen.

Tijdens de Elvis medley werd een jarige dame uit ons gezelschap in het zonnetje gezet. Het voorgerecht was ook heerlijk en iedereen kwam steeds meer in de sfeer. Na het hoofdgerecht ging de presentator zelf het podium op voor een paar heerlijke klassiekers. Hij kreeg daarbij gezelschap van een aantal van Erik zijn collega’s. Dat was erg grappig.

Voetjes van de vloer

Daarna ging het helemaal los en was iedereen op de dansvloer te vinden. De ene na de andere hit werd gespeeld dus iedereen danste en zong naar hartenlust mee. Toen was het tijd voor het toetje en een lekker kopje koffie. Na de koffie werd er zelfs een groepsfoto met alle entertainers gemaakt. Het was echt een superleuke en geslaagde avond!

Ook voor kleine gezelschappen

Nu denk je misschien dat een dinnershow bij De Avenue alleen toegankelijk is voor grote groepen, maar dat is niet zo. Je kan al bij een dinnershow van de Avenue aanschuiven als je met z’n tweeën bent. Ze hebben een hele agenda vol leuke shows om uit te kiezen. Dus met je partner, vriendinnen of collega’s is dit een onvergetelijke avond uit. Je kan er zelfs je bruiloft vieren! Allemaal naar De Avenue dus!

De Avenue Lekker dansen