De beste terrassen van Den Haag

Geschreven op 18 mei 2017
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
beste terrassen van Den Haag

Den Haag staat bol van de terrassen. Waar je in de Haagse binnenstad ook kijkt, overal zie je wel een terrasje waar je even lekker neer kan ploffen. De ene middenin een drukke winkelstraat, de andere op een van de vele pleinen of gewoon een klein en knus terrasje op de stoep van een zaakje in een van de kleine Haagse steegjes. Wat zijn de beste terrassen van Den Haag?

De ene keer heb je zin om even lekker rustig te genieten van een heerlijk hapje en drankje en de andere keer heb je zin in veel bombarie en veel bekijks. Waar vind je de beste terrassen voor de bui die je op dat moment hebt in Den Haag?

Wij geven je hier onze bevindingen:

Het Plein

Niemand kan natuurlijk om het Haagse Plein heen. Midden in het centrum en omringt door cultuur en alles waar Den Haag voor staat. Laagdrempeligheid, sfeer, gezelligheid en politiek. Want vanaf het Plein loop je zo het Haagse Binnenhof op.

Het Plein staat vol met de bekendste horecazaken als Bergen, Cloos, Millers, Plein 19, Luden en de Eeuwige Jachtvelden. De terrassen lopen allemaal in elkaar over. Gezamenlijk zijn ze dan ook het grootste terras van Den Haag. Dus waar je neerploft maakt niet zo heel veel uit. Op het Plein draait het vooral om drukte, gezelligheid en mensen kijken. Ook al is het een erg toeristische trekpleister en zijn de meeste zaken bij iedereen wel bekend, een bezoekje aan het Plein is altijd leuk.

Plein Den Haag

Grandcafé Haagsche Bluf

Grandcafé Haagse Bluf heeft zoals ze het zelf zeggen het mooiste terras van Den Haag. Wat ons betreft in ieder geval het meest bijzondere terras. Hij zit namelijk diep verborgen in de winkelkern van Den Haag. En als je op dit terras zit, vergeet je even helemaal dat jij je in een druk winkelgebied bevind, maar waan jij je even helemaal ergens anders. Aan de rand van De Haagsche Bluf vind je namelijk een trap naar boven. Zo kom je op dit terras terecht en kan je neerploffen op een groot terras boven het winkelend publiek. Lekker groen aangekleed en er hangt altijd een gezellig sfeertje.

Anna Palownaplein

Het Anna Palownaplein is niet zo bekend, maar juist daarom een echte aanrader om eens lekker van een hapje en een drankje te genieten. Het draait hier namelijk vooral om sfeer met goed eten en drinken. Je vind bars en restaurants als Wicked Wines, Publique en de Kamer Hiernaast. Hier bevinden zich meer lokale gasten dan de rasechte toerist.

Anna Paulownaplein Den Haag

Neerploffen op de stoep

Op en top Haags zijn wel de kleine terrasjes op de stoep. Gewoon midden op de stoep in een klein steegje of zijstraatje. De ene is gezellig aangekleed en de ander is niet meer dan een tafeltje en twee stoeltjes of alleen een bankje. Maar dit geeft wel het ultieme lokale gevoel.

Door het hele centrum vind je deze sfeervolle miniterrasjes. Zoals Juni in de Molenstraat, John & June’s en Appeltje Eitje in de Prins Hendrikstraat, Tasty en Brasserie Meys in de Frederik Hendriklaan en natuurlijk niet te vergeten Walter Benedict en Guiliano op de Denneweg