Met de kinderen naar de Geitenboerderij

Geschreven op 10 februari 2017
Leestijd 2 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
geitenboerderij Amsterdam

Je hebt van die dagen dat je in de ochtend al weet dat de kinderen energiebommen zijn en dat jullie naar buiten moeten. En dan besef je dat als je deze dag nog enigszins relaxed wilt houden, je ze het beste mee naar buiten kan nemen. Buiten en dieren zijn altijd een goeie combi dus is Geitenboerderij Ridammerhoeve de ideale plek. Op dus naar het Amsterdamse Bos!

Flesjes voor de geitjes

Om bij de Geitenboerderij te komen, moet je eerst een stukje het bos door. Hier kunnen de kids al heerlijk  rennen en ravotten en heb jij je handen even lekker vrij. Bij de boerderij aangekomen is natuurlijk het eerste wat je kinderen willen doen de geitjes een flesje te geven. Deze kan je in het winkeltje halen. Neem hier vooral ook zelf goed de tijd om rond te kijken. Ze hebben daar namelijk heerlijke geitenkaas, yoghurt, kwark en nog veel meer.

Vervolgens ben je klaar om met de kids naar de stallen te gaan. Het fijne hier is dat het heel erg overzichtelijk is en ze er maar aan 1 kant in of uit kunnen. Naast de stallen met de geiten is er ook genoeg om te spelen. Direct naast de stallen is een leuke speeltuin. Maar ook tegenover het terras staan verschillende speeltoestellen zodat je je kind goed in de gaten kan houden terwijl jezelf even kan genieten van een kopje thee.

Spelen in de speeltuin naast de Geitenboerderij

Schommels kunnen niet hoog genoeg en de wip niet hard genoeg, maar van al dat spelen krijg je honger en we besluiten te gaan lunchen waarna de kids weer gaan spelen. De boerderij is echt een ideale plek om het leuk te hebben met het hele gezin. Juist doordat je er samen kan spelen, maar je kinderen ook heel goed “alleen” kan laten spelen. Terwijl ik vast naar het winkeltje ga om wat van de heerlijke producten te kopen voegt mijn vriend zich bij de kinderen in de speeltuin.

speeltuin Geitenboerderij Amsterdam

Geitenboerderij Ridammerhoeve een echte aanrader voor jong en oud. Op hun site staan ook verschillende arrangementen. Neem er eens een kijkje. www.geitenboerderij.nl