Kerstvakantie tips voor tieners

Geschreven op 23 november 2023
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Noa Brinkman
Noa Brinkman
kerstvakantie voor tieners

De kerstvakantie staat alweer bijna voor de deur! Deze vakantie staat vaak in het teken van feestdagen en gezelligheid bij de familie, maar voor de overige dagen moet er iets bedacht worden. Onze stagiaire Noa heeft leuke tips speciaal voor tieners bedacht. Want ouders hebben soms wat meer uitdaging om hen bezig te houden. De hele dag naar een scherm kijken is ook niet heel verstandig, dus we zijn blij met deze tips!

Allemaal klaar? Bakken maar!

Maak lekkere kerstkoekjes, cupcakes of een overheerlijke taart. Op internet of in bakboeken vind je genoeg lekkere recepten. In de supermarkt vind je alle ingrediënten en kan je lekker aan de slag! Bijkomstig voordeel: jij en je familie kunnen er na afloop lekker van smullen! Komt je creatie misschien een beetje anders dan verwacht uit de vorm? Dan is de lol er niet minder om! Tip tegen boze ouders: ruim na afloop alles weer netjes op in de keuken.

kerstvakantie voor tieners

Verkoop je oude spullen

Kleding die je niet meer wil en spullen die je nooit meer gebruikt? Zet ze te koop! Weggooien is namelijk zonde en helemaal niet goed voor het milieu. Je zal verbaast zijn hoeveel mensen jouw spullen een tweede leven gunnen. Bekende verkoopsites zoals Marktplaats of Vinted zijn supergemakkelijk in gebruik en heel populair. Grote kans op succes dus! Fotografeer de spullen die je te koop wil zetten. Schrijf er een leuke tekst bij en wie weet zijn jouw items straks voor een mooi prijsje verkocht. Je hebt weer ruimte op je kamer en meteen geld om kerstcadeautjes te kopen.

Organiseer een klein feestje!

Organiseer een kleine kerst- of nieuwjaarsparty! Sla wat lekkere snacks en drinken in, zorg voor een leuke glitter outfit, zet gezellige muziek op en klaar! Vraag het wel even aan je ouders.

kerstvakantie voor tieners

Zoek een leuk baantje

Heb je misschien al een baantje: ga dan lekker aan het werk! December is een dure maand! De meeste werkgevers vinden het fijn als je vraagt om extra uren. En heb je geen baantje, ga er naar op zoek! Je hebt genoeg tijd in de vakantie en vaak worden in deze periode veel mensen gevraagd.

Doe iets leuks met je vrienden

Ga eropuit met je vrienden deze kerstvakantie! Bezoek een leuke winkelstraat of ga langs een museum. Bijvoorbeeld een Instagram Museum! En ergens lekker uit eten (lunch, diner) is ook zeker niet verkeerd. En natuurlijk komen de kerstmarkten er weer aan! Die zijn ook leuk om te bezoeken. Lekker met z’n allen schaatsen is ook een leuke en gezellige winteractiviteit. Of blijf lekker thuis en kijk een (romantische) kerstfilm. Er is genoeg aanbod de komende tijd!

kerstvakantie voor tieners

Help een handje in huis

Mocht je je nou echt vervelen in de kerstvakantie? Neem dan wat klusjes over van je ouders. Grote kans dat zij gewoon moeten werken in de vakantie. Hoe fijn is het dan dat jij wat taken in het huishouden hebt overgenomen? Al is het maar de woonkamer stofzuigen, vaatwasser uitruimen of een kleine boodschap doen bij de supermarkt, je zal zeker punten scoren bij je ouders!


Credits foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox