De 7 leukste high tea restaurants

Geschreven op 19 april 2019
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester

High tea is al jaren populair. Lekker bijkletsen met vriendinnen, collega’s of je moeder, terwijl je geniet van allemaal lekkere hartige en zoete hapjes. Een high tea kan tegenwoordig overal en in allemaal verschillende vormen. Wij hebben onze 7 favoriete high tea locaties voor je verzameld.

Theetuin De Kwakel in Snelrewaard

Net buiten Oudewater, vind je het plaatsje Snelrewaard. Hier, verstopt op een smal landweggetje vind je Theetuin de Kwakel. Deze theetuin is erg populair onder wandelaars en fietsers die genieten van een actief dagje in het Groene Hart. Maar je kan hier ook heerlijk landelijk genieten van een uitgebreide high tea. Je kan kiezen uit hartige en zoetige high tea’s en heerlijke thee, gebak en andere versnaperingen op een unieke locatie. En dat terwijl de kippen lekker rondscharrelen en de andere dieren je gezelschap houden. Ook kan je er allerlei mooie decoraties kopen!

High tea met vriendinnen

Le Cacao in Wateringen

Ook in Wateringen vind je een bijzondere high tea locatie. Namelijk Chocolaterie Le Cacao. Hier kan je namelijk niet alleen genieten van een uitgebreide high tea met heerlijke zoete & hartige hapjes, maar ook van een heuse high chocolate! Deze bestaat uit verschillende chocolade lekkernijen met diverse soorten verse thee. Echt een aanrader voor de choc-aholics onder ons. Sonja heeft Le Cacao onlangs zelf mogen uitproberen en doet hierover verslag in haar blog.

Le Cacao hartig

 

Fijn koffie & wijn in Alphen aan den Rijn

Fijn is de hipste koffie, wijn en food bar van Alphen aan den Rijn. En ook hier staat er een smaakvolle high tea op de kaart. Als je van te voren even reserveert, maken ze een uitgebreide high tea voor je klaar met verschillende soorten kruidenthee, hartige hapjes, soep en heerlijke zoete snoeperijen.

Hudson in Voorschoten

Bij restaurant Hudson in Voorschoten kan je genieten van een high tea met een Amerikaans tintje. Bij deze American tea serveren ze diverse sandwiches, American pasty’s en heerlijke thee. Maar ook een chocolate Oreo milkshake. Als je wat later op de dag wilt aanschuiven, is ook de high wine een aanrader. Hierbij wordt een selectie van huiswijnen geserveerd met heerlijke borrelhapjes zoals de lazy sunday nacho’s, een mini Hudson burger, een overheerlijke oervlees bitterbal en een tasty tomato soup.

In april mochten wij hier nog een high tea verloten onder onze lezeressen.

Fijn High tea

Brasserie DenK in Santpoort

Tussen Haarlem en Velsen vind je landgoed Duin en Kruidberg. Een prachtig landgoed met een geweldig landhuis waar je kan vergaderen, slapen, eten en genieten van spa en wellness. Sonja en Ester zijn een tijd geleden uitgenodigd om de high tea van DenK, de brasserie van het landgoed uit te proberen. Dit werd een heerlijke high tea in een omgeving waar je niet anders kan dan genieten en tot rust te komen. Je leest hun ervaringen is het blog dat ze er over schreven.

Landgoed Duin en Kruidberg

De Bongaard in De Lier

Theetuin De Bongaard is een prachtige theetuin die je vind in het Westlandse De Lier. Een unieke plek met waar je ook maar kijkt leuke brocante spulletjes die de zaak haar sfeer geven. Je kan hier lunchen, dineren of gewoon een drankje doen als pitstop tijdens een fietstochtje. Maar je kan hier ook genieten van een heerlijke high tea. Maar let wel op: Deze high tea is zo populair dat je nog wel eens 3 maanden (!) van te voren moet reserveren om een plekje te bemachtigen. Ester en Ingeborg hebben hier al eens samen geluncht en vertellen over deze bijzondere plek in hun blog.

hartige-hapjes De Bongaard

Wil jij ook kans maken op een high tea, diner of een van de andere leuke prijzen die wij mogen verloten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze (win)acties.